Publicitat
Societat · 13 de Març de 2013. 15:05h.

La fallida d’Orizonia deixa una escola sense viatge de fi de curs

Els pares perden més de 15.000 euros i organitzen una marató per recaptar fons

La fallida d’Orizonia deixa una escola sense viatge de fi de curs

Imatge dels pares amb els rebuts

"Teníem moltíssima il·lusió, per a la majoria era la primera vegada que sortien del país, ara els nens estan desconsolats". Així ho explica Ana Maria Daniel, mare d’un dels 46 nois i noies de segon de batxillerat del col·legi Goar de Viladecans que s’han quedat sense viatge de fi de curs a Londres. La broma també els ha costat 15.480 euros que no saben si mai podran recuperar.

L’escola havia contractat un paquet de vol i hotel amb l’agència local de Vibo, una de les subsidiàries del grup Orizonia. "Però al febrer ens van avisar que havíem perdut el viatge i ens van aconsellar que ens espaviléssim pel nostre compte", recorda el cap d’Estudis de Secundària, José Pérez. Orizonia havia entrat en suspensió de pagaments, i totes les operacions quedaven aturades. "Em vaig quedar de pedra, havien agafat els diners però no havien emès ni els bitllets ni la reserva d’hotel", diu Pérez, que assenyala que "moltes de les famílies tenen un o dos membres a l’atur, i pagar 360 euros per alumne ja va ser un esforç enorme".

Però l’escola no s’ha quedat de braços plegats. Després d’intentar parlar amb el que queda d’Orizonia i amb Barceló Viatges, nous llogaters de l’oficina de Viladecans, l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) ha decidit que hi haurà viatge "sí o sí". Així ho assegura la seva representant, Iolanda Hernández. "Tenim el suport de l’Ajuntament i 13 associacions i estem decidits a recaptar fons per portar els nois on puguem".

Aquest dissabte 16 de març l’escola ja acollirà un concert de rock, però la gran cita serà el 13 d’abril, en què l’AMPA i la direcció de l’escola preparen una "marató" d’actes i festa. Iolanda Hernández hi convida "tothom",  per passar "una bona estona i recuperar la il·lusió".

Viatges Barceló va anunciar al desembre que comprava Orizonia, tot i que al cap d’una setmana es va fer públic que era el grup Globalia qui es faria càrrec de l’empresa turística en dificultats. L’operació, però, encara està pendent de la Comissió Nacional de la Competència, cosa que ha provocat l’entrada d’Orizonia en suspensió de pagaments des del passat 15 de febrer.

Mentrestant, Viatges Barceló ha aprofitat per fer-se amb antigues oficines de vendes de Vibo-Orizonia i contractar-ne alguns dels treballadors que es van quedar penjats. Això ha creat una ficció de continuïtat, però sense assumir els compromisos anteriors. Aquest és el cas de l’agència de la Rambla de Viladecans, que des de fa una setmana ja pertany a Barceló i no s’ha volgut fer càrrec de casos com els de l’escola Goar.

El director de l’agència, Raimon Roca, hi porta més de deu anys i ja havia treballat a l’extinta Viajes Iberia. Roca explica que "jo vaig demanar la baixa voluntària d’Orizonia i m’he incorporat al grup Barceló, però no hi ha cap relació directa entre les dues empreses".

L'agència tancada

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 antonio, Viladecans, 14/03/2013 - 11:09

A mi me parece mas grave aun que Barcelo se quiera quedar con la oficina de Viladecans sin pagar un duro. Ya esta bien , en este pais pais funciona el " Todo vale ". Creo que lo tendriamos que impedir logrando que nadie fuera a comprar a Barcelo de Viladecans.

#2 Pere, BCN, 14/03/2013 - 08:02

No podran anar de viatge a final de curs. Això es molt greu, els nens i nenes seran estúpids remats per vida.
Es una llàstima que no puguin anar de viatge, pero amb el que han pagat només els més privilegiats poden pagar. Els que no poden pagar son els que hauríem de consolar i ajudar

#2.1 anonimo, viladecans, 14/03/2013 - 20:07

nuestro trabajo nos ha costado pagar el viaje

#1 Iolanda Hernández, Viladecans, 13/03/2013 - 22:52

Novament, gracies pel postre suport!