Publicitat
Societat · 12 de Febrer de 2014. 13:57h.

La família de la Sara busca respostes

Una agent dels Mossos va morir després d'un xoc frontal amb un immigrant sense papers i els familiars veuen "irregularitats" en la investigació

La família de la Sara busca respostes

Sara Díaz

Una caporala dels Mossos d’Esquadra, Sara Díaz, va morir als 31 anys el juliol del 2012 després d’una topada amb un cotxe conduït per un immigrant sense papers que anava en sentit contrari, sense assegurança i begut. La família de l’agent ha denunciat “irregularitats” en la investigació, arran de les quals el jove va poder tornar al seu país sense ser detingut.

Familiars han explicat a e-noticies que “no quadra res” de la primera versió dels Mossos amb el que han dit els serveis mèdics i els testimonis. A més, asseguren que “han desaparegut proves” de l’accident i que no entenen com s’ha portat la investigació. Una de les teories és que en el moment dels fets “no es van fer bé les coses i ho volen tapar”, tot i que “no descartem qualsevol hipòtesi”.

L’accident es va produir la nit del 23 de juliol al quilòmetre 10 de la B-24 abans d’arribar a la sortida de Cervelló. La Sara, que treballava a la Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos, tornava de la feina amb la seva motocicleta quan va topar amb un cotxe que anava en sentit contrari, malgrat que és una carretera amb els carrils separats per una mediana.

El conductor del cotxe es va donar a la fuga. Va marxar deixant el seu vehicle i sense atendre la caporala dels Mossos que havia quedat molt malferida estesa a terra. Finalment va morir dessagnada. La policia va localitzar hores després el conductor, però aquest va al·legar que havia estat tot causa de problemes mecànics al cotxe i va marxar sense ser detingut.

La família de la Sara no va entendre que el jove no passés a disposició judicial i va dubtar que realment el xoc fos causat per un “trompo” accidental. És per això que van insistir perquè es fes una investigació més a fons i fins i tot ho van portar al jutjat.

Carlos Díaz, germà de la mossa, ha explicat que hi va haver “irregularitats” i “contradiccions” en la investigació. D’entrada, ha assegurat que el cotxe circulava en sentit contrari i que no es va produir un gir accidental de 180 graus perquè “no hi havia marques a la carretera”. Aquest fet, ha dit, "va quedar provat" mesos després.

És per això que fa més d’un any que estan lluitant perquè es detingui el conductor que va provocar l’accident i perquè s’esclareixin els fets. "Malgrat haver estat localitzat i admetre que ell conduïa, no va ser detingut i poc després va marxar al Paraguai, el seu país d’origen, on encara està actualment", denuncien.

“Després de l’accident es va donar a la fuga però el van localitzar unes tres hores més tard, llavors va confessar que ell portava el cotxe. Tot i ser un immigrant sense papers, anar begut i haver causat un accident no el van detenir”, ha lamentat.

Díaz ha relatat que “després van comprovar que havia mentit en la primera declaració, el van tornar a cridar per declarar i va tornar a mentir. Ja hi havia motiu per posar-lo a disposició judicial només per estar en situació irregular, però no ho van fer i va marxar al Paraguai”. “Tot el que explico està documentat”, ha insistit.

El germà de la caporala morta ha assegurat que res d’això no va quedar reflectit en el primer informe dels Mossos, però sí en l’atestat preliminar “que va ser entregat a la jutgessa tres mesos després de l’accident”. Llavors sí que es va redactar una ordre perquè el conductor no pogués sortir d’Espanya, però ja havia marxat.

Encara va trigar més a presentar-se l’atestat definitiu de l’accident. “Aquí ja s’explica que el cotxe circulava en sentit contrari i que el conductor anava begut, fets que no es van veure cinc mesos abans. La jutgessa va ordenar la detenció del conductor, però una ordre de detenció a Espanya és absurda quan ell ja és al Paraguai”, ha manifestat.

És per això que la família està ‘lluitant’ perquè es dicti una ordre de detenció internacional que permeti portar el conductor davant la justícia espanyola.

Carlos Díaz ha relatat que es van posar en contacte amb el llavors conseller d’Interior, Felip Puig: “Li vam enviar un correu electrònic explicant-li que el que li havia passat a la meva germana no era un accident normal, ell l'hi va reenviar al director de la Policia, Manel Prat, però quinze dies després el conductor va marxar d’Espanya”.

També considera que els Mossos i els serveis d’emergència “no van actuar de forma correcta” i van arribar massa tard. En aquest sentit recorda que la seva germana va morir “dessagnada i no pels cops” i creu que una actuació més ràpida li hauria pogut salvar la vida.

Publicitat
Publicitat

90 Comentaris

Publicitat
#51 Cpdm, El Alamo, 05/07/2016 - 13:12

Nos entregaron mochila que presuntamente portaba Sara . Esta mochila era la de los domingos.
Dicha mochila no presentaba arañazos , rozaduras o manchas. Pero el contenido estaba hecho añicos. No estamos tontos por este ."milagro" Hubo caja negra, exterior destrozado pero funcionaba.

#50 Cpdm, El Alamo, 30/06/2016 - 16:39

En lugar de los hechos.
A la familia se le reclamo en sede DAI la llave de la taquilla de Sara. La llave no estaba ni entre las que llevaba en bolsillo ni entre las de la motocicleta.
Quien las hurto, y con que intencion.

#48 Cpdm, El Alamo, 03/03/2016 - 16:30

El 2/3 /16 casi 1 min tras las 00 h alguien eescribio coment."tu eres tonto chaval"y se adscribio al comentario 38. Pues soy chaval de 70 años.y ademas padre de Sara.
El resto no se entiende bien, pero parece que sabe algo que yo me imagino. Por favor expliquese.

#47 Padre de Sara., Getafe, 13/11/2015 - 11:15

Indicios presunto asesinato. Coloquialmente se podría definir como PUÑALADA TRAPERA.
Sus "compañeros" miran para otro lado.
Defienden sus nóminas.
Reaccionen !!!!

#46 Carlos D, Batres, 08/11/2015 - 11:01

Jpf relacionado con cartel mexicano.
Caliente, caliente.!!!