Publicitat
Societat · 11 de Juliol de 2017. 19:22h.

La família fa la feina que no van saber fer els Mossos

Els familiars localitzen per internet el sospitós de la mort d'una agent i la Interpol el deté al Brasil

La família fa la feina que no van saber fer els Mossos

Sara Díaz

La Interpol ha detingut al Brasil l'home que presumptament l'any 2012 va xocar contra una mosso d'esquadra causant-li la mort, mentre conduïa begut, en sentit contrari i sense assegurança. La detenció s’ha fet després d’anys d’investigació per la pròpia família que l’ha localitzat en dues ocasions a través de les xarxes socials i amb els seus propis mitjans. L’home, de nacionalitat paraguaiana, va abandonar Espanya sense ser detingut malgrat que va presumptament causar la mort d’una persona, va fugir del lloc de l’accident i existien indicis de conducció temerària, així com també es trobava en situació irregular sense un domicili conegut.

La família de l’agent va aconseguir després de diversos anys que es decretés una ordre de detenció internacional i va començar a fer una investigació a les xarxes socials per localitzar el jove. El van trobar a través de Facebook, Instagram i Whatsapp. Gràcies a aquestes xarxes socials i aplicacions van poder fer un seguiment dels seus moviments a través de diversos països entre els quals hi havia Paraguai i el Brasil. 

El germà de la policia ha afirmat a e-notícies que el jove “ha estat detingut al Brasil exactament on els vaig indicar que estava amagat”. “Sembla mentida que els Mossos no hagin fet absolutament res per ella quan era una excel·lent professional”, es queixa. “M’he hagut d’encarregar de seguir-lo durant cinc anys a través d’internet”, ha reblat.

L’acusació particular va lamentar en un escrit adreçat al jutge que “la família, tenint molts menys recursos que la policia nacional i els serveis de la Interpol, hagi pogut localitzar a l’acusat; i el cos policial encarregat no l’hagi pogut localitzar malgrat les nombroses publicacions que l’acusat realitza a les xarxes socials i de manera oberta”.

El jove es troba detingut des del passat 21 de juny en una presó del Brasil, a l’espera de ser extradit. Les autoritats d’aquest país sud-americà esperen rebre tota la informació demanada.

Els fets es remunten al 23 de juliol del 2012. La mosso conduïa una motocicleta per la carretera B-24 abans d’arribar a la sortida de Cervelló, quan un vehicle que anava contra direcció va xocar frontalment. La noia va morir i el jove conductor del cotxe es va donar a la fuga. Va marxar deixant el seu vehicle i sense atendre la caporala dels Mossos que havia quedat molt malferida estesa a terra.

La policia va localitzar hores després el conductor, però aquest va al·legar que havia estat tot causa de problemes mecànics al cotxe i va marxar sense ser detingut. La família de la víctima es va presentar al lloc de l’accident i assegura que ràpidament es va adonar que existien indicis de responsabilitat criminal. Per aquest motiu van denunciar els fets. Malgrat tot, l’acusat va abandonar el país. Cinc mesos més tard, el segon atestat dels Mossos va confirmar que la família tenia raó i que hi havia responsabilitat criminal. Però ja era massa tard perquè el jove havia abandonat Espanya.

Durant el procés, també ha estat imputat un altre passatger del vehicle que va aconseguir escapar dels llocs dels fets i que va ser descobert anys més tard, a través de les investigacions de la família. Ho van fer a través de les investigacions realitzades al registre de les operadores de telefonia que donaven cobertura als telèfons mòbils de la zona.

Els familiars van explicar a e-noticies que “no quadra res” de la primera versió dels Mossos amb el que van dir els serveis mèdics i els testimonis. A més, asseguraven que “han desaparegut proves” de l’accident i que no entenien com s’ha portat la investigació. La família ha estat anys demanant la detenció internacional, i investigant i fent un seguiment de la ubicació del jove.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#22 CD, BCN, 15/07/2017 - 13:50

El artículo 408 del Código Penal dispone que: “La autoridad o funcionario que, faltando a la obligación de su cargo, dejare intencionadamente de promover la persecución de los delitos de que tenga noticia o de sus responsables, incurrirá en la pena de inhabilitación especial para empleo o cargo público por tiempo de ...

#21 Cpdm getafe@gmail . Com, El Alamo, 13/07/2017 - 20:19

A Sara le robaron 50 probables años de vida.
Tambien dos anillos y el reloj.
Miserables.

#20 botifler1914, Sinitaca, 12/07/2017 - 10:46

Persiguiendo a los que desculgan esteladas no tienen tiempo de nada!!

#19 Raurell, Barcelona, 12/07/2017 - 10:41

Mientras Trapero comia paellita y alternaba con la jet set independentista, una compañera estaba muerta y sin investigación.
Este escándalo debería hacer caer cabezas, empezando por la tuya y la del conseller.

MENUDO ESCÁNDALO

#18 modium, Moià, 12/07/2017 - 09:42

Qualsevol excusa és bona per desacreditar els Mossos, TV3 i Cat. ràdio. Però mai la PolIcia nacional, la guàrdia civil, TVee i RNE i mira q

#18.1 manuel, Barcelona (España), 12/07/2017 - 10:05

Aplícate el cuento.........sabes aquello de que todo lo que viene de Madriz es negativo y pernicioso, no? Sí hombre vosotros lo aplicáis continuamente para tapar vuestras miserias.

#18.2 CD, BCN, 12/07/2017 - 10:20

En este caso, se han desacreditado solos, en todos los cuerpos policiales, hay buenos y malos profesionales.
Seguro que en el cuerpo policial de Mossos hay buenos agentes, pero en casos como este, el mal trabajo de unos, y el encubrimiento de sus superiores , acaba desacreditando a todo el cuerpo..

#18.3 Raurell, Barcelona, 12/07/2017 - 10:39

#18

modium Te olvidas de un "pequeño detalle": esa chica era compañera, mossa d'esquadra. Los Mossos deberian haber puesto los 5 sentidos. Basta ya de culpar a Madrid!. Ya está bien, hombre!.

#18.4 pepe.----, andorra, 12/07/2017 - 11:48

ahora a la incompetencia la llaman excusa para desacreditar, pq el problema no es q sean incompetentes, el problema es q se sepa, o al menos, es lo q da a entender modium sobre la policia regional, aunque igual estaban liados persiguiendo a los q ponen pegatinas con la bandera de España. No modium, se desacreditan ellos solos.

#18.5 pep, PALMA DE MALLORCA, 12/07/2017 - 15:40

modium, has llegit sa noticia?Trobes que no hi ha motius per desprestigiar els encarregats de la investigació? Per l'amor de Deu! Talibanisme pur i dur