Publicitat
Societat · 23 de Juliol de 2016. 12:53h.

La farmàcia de l’estació de Sants pateix cinc furts en sis mesos

Els Mossos d'Esquadra resolen el cas gràcies a la implantació de videovigilància

La farmàcia de l’estació de Sants pateix cinc furts en sis mesos

Imatge de la farmàcia

Els Mossos d’Esquadra, tenen encomanada entre d’altres, la funció d’ investigar els delictes contra el patrimoni als transports metropolitans, tant en els combois com en les seves infraestructures.
 
Durant el 2016 ha dut a terme sis investigacions simultànies que han culminat amb la denúncia de 7 investigats per cometre diversos furts realitzats a la Farmàcia ubicada a l’interior de l’estació de tren de Barcelona-Sants.

Els denunciats, tant homes com dones, es dedicaven de forma habitual i reiterada a sostreure productes de venda fàcil per al mercat negre com ara articles de tractament i cosmètica, cura personal, caixes de paquets de llaminadures, etc. En alguns casos, els autors actuaven en parella i en d’altres, l’autor cometia els furts de manera individual.
 
Les investigacions van començar al gener arran de la primera denúncia per furt a la Farmàcia de l’Estació. A partir d’aquell moment, es va consolidar la cooperació amb els responsables de l’establiment els quals, en el moment en que tenien constància d’haver sofert un furt, interposaven denúncia a la mateixa estació de Sants i contactaven immediatament amb la Unitat d’Investigació de l’ASTMET. D’aquesta manera els investigadors sol·licitaven les gravacions dels furts i iniciaven les primeres gestions d’investigació.
 
Cal remarcar que l’estratègica ubicació de les diverses càmeres del sistema de videovigilància i la qualitat de resolució de les imatges, han permès aportar indicis valuosos per identificar els autors que actuaven a la Farmàcia.
 
Des del gener de 2016 s’han resolt cinc furts i s’han identificat set persones com a presumptes autores d’aquests fets. Totes elles tenen antecedents policials, entre els set acumulen 140 detencions i han estat denunciats més de 200 vegades.
 
El 21 de juliol es va identificar a l’autor de l’últim furt denunciat i es manté oberta la sisena investigació per identificar l’autor. Fins al moment, dos dels investigats ja han passat a disposició judicial i han estat condemnats com autors d’un delicte lleu de furt.
 

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Vergonya Aliena Sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 24/07/2016 - 15:54


Thieves welcome !!!!