Publicitat
Societat · 10 de Juliol de 2012. 15:46h.

La fiscalia deixa de ser 'progre'

Un fiscal de perfil conservador assumeix la fiscalia en cap de Catalunya

La fiscalia deixa de ser 'progre'

Carlos Jiménez Villarejo, en una foto d'arxiu al Parlament

Era el favorit i aquest matí ha estat elegit nou fiscal superior de Catalunya al Consell Fiscal, per 10 vots a 1. Martín Rodríguez Sol, de la conservadora Associació de Fiscals, substitueix així Teresa Compte al capdavant d'aquesta institució marcada pel tarannà progressista que ha tingut durant les últimes dècades, amb Carlos Jiménez Villarejo i José María Mena, ambdós de l'Associació Progressista de Fiscals, com els seus màxims exponents.
 
Rodríguez Sol ha estat fins ara el fiscal en cap de la província de Barcelona, en una carrera que va començar a Lleida, on va exercir com fiscal en cap. Ara ha guanyat el seu rival en aquesta elecció, José Joaquín Pérez de Gregorio, fiscal especialitzat en assumptes de medi ambient i de la corda dels progressistes.
 
La decisió triada al Consell Fiscal -recolzada en última instància pel fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, nomenat pel PP- serà traslladada ara al Consell de Ministres per la seva formalització i aprovació definitiva. D'altra banda, ara queda vacant la plaça de fiscal en cap de Barcelona, per a la qual sonen alguns fiscals de l'àrea de delictes econòmics.

Teresa Compte deixa de ser fiscal en cap

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat