Publicitat
Societat · 8 de Juny de 2020. 11:52h.

La fiscalia del Suprem investigarà el rei emèrit

Per les presumptes comissions de l'AVE a la Meca

La fiscalia del Suprem investigarà el rei emèrit

La fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit la recerca contra el rei emèrit Joan Carles de Borbó pel suposat cobrament d'una comissió per a fer d'intermediari en l'adjudicació de les obres de l'AVE a la Meca en favor d'un conglomerat d'empreses espanyoles.

La fiscalia informa en un comunicat que la recerca tracta de "delimitar o descartar" la rellevància penal dels fets que ocorren amb posterioritat al fet que el rei emèrit abdiqués al juny de 2014, "moment en el qual va deixar d'estar protegit per la inviolabilitat" que la Constitució dóna al cap de l'Estat. Les perquisicions se centren en la Fase II de la construcció de l'anomenat "AVE del desert" que uneixi les ciutats de Medina i la Meca.

El passat 5 de juny la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, va dictar un decret en el qual va designar per a aquesta recerca a Juan Ignacio Campos Campos, fiscal de Sala del Suprem especialista en delictes econòmics.

La fiscalia afirma que "donada la transcendència institucional d'aquesta recerca, es designa a qui dins de la més alta categoria de la carrera fiscal, reuneixi una extraordinària qualificació i experiència". A més s'afegeix que estarà auxiliat per un equip confirmat per tres fiscals del Tribunal Suprem, que assumiran "la innegable complexitat tècnica d'aquestes diligències de recerca".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#3 Narciso del Madroño, Villapardillos del Infantado, 08/06/2020 - 16:53

Lo que hay que tener en cuenta en su pasión por el país. Lo que perdurará al cabo del tiempo es su obra de reconstrucción nacional. Es una persona que ha sacrificado su vida por dar un servicio a España.

Por muchos años, Majestad!

#3.1 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 08/06/2020 - 17:56

Això és el mateix que dic jo d'en Pujol!! Un autèntic filàntrop, com en Robin Hood!

Al final, entre patriotes, ens acabem entenent!

Quanta dignitat!!!!

#3.2 EduardR, BCN, 09/06/2020 - 09:39

Más que por pasión para el país, es más de pasión para su cuenta correinte. Sinceramente la dinastía de los Borbones hay que reconocer que ha sido funesta, aunque el campechano no ha sido de los peores por suerte (peor que Fernando VII imposible).

#2 Menjamela Grandi, Anapurna, 08/06/2020 - 13:44

No me hagan opinar sobre qué me parece mejor entre cobrar comisiones por ir a Arabia, conseguir contratos y traer trabajo y viruta a España o cobrar comisiones por traer menas de Marruecos, alojarlos, vestirlos, darles pisos y paguita y soltarlos por la calle para que hagan lo que les de la gana..

#1 Neferu, Barcelona, 08/06/2020 - 12:55

A ver si es verdad que la monarquía deja de ser intocable. Luego que sigan con la iglesia, que pague como todo el mundo y que devuelva todos los inmuebles que se han apropiado. ¡¡Queremos un país laico, YA!!!

#1.1 Paco, Girona, 08/06/2020 - 13:49

Lo querrás tu. Habla por ti, no hables en nombre de todos como hacen los indepes.

#1.2 Neferu, Barcelona, 08/06/2020 - 18:20

No sé si sabes que en un país laico los creyentes podrán seguir yendo a misa, bautizos casamientos....lo mismo que ahora. Ni se matarían a los curas, ni se cerrarían las iglesias, a sí que estate tranquilo, Paco.