Publicitat
Societat · 20 de Març de 2017. 14:43h.

La fiscalia demana 4 anys de presó per a Narcís Serra

També sol·licita la mateixa pena per a Adolf Todó pels augments de sou a Catalunya Caixa

La fiscalia demana 4 anys de presó per a Narcís Serra

Narcís Serra

La fiscalia demana quatre anys de presó per a Narcís Serra i Adolf Todó, que eren president i director general de Catalunya Caixa, pel cas de les pujades de sous dels directius de l’entitat. Els acusa de dos delictes d’administració deslleial, per haver apujat el sou dels directius, tot i que l’entitat estava en una situació crítica.

El fiscal anticorrupció Fernando Maldonado argumenta que quan es van assignar els increments, l'any 2010, Catalunya Caixa ja patia una delicada situació econòmica i coincidint amb la injecció de diners del Fons de Reestructuració Ordenada Bancaria (FROB). La fiscalia qualifica d'"irresponsable" la política de retribucions aprovada pel consell d'administració de l'entitat, tenint en compte la seva "situació crítica", des de 2010.

El ministeri fiscal creu que buscaven només el seu benefici, i que van causar un perjudici clar i directe a la societat. En total, acusa 41 membres del consell d'administració de CatalunyaCaixa, per a qui demana entre 2 i 4 anys de presó. També vol que tots ells indemnitzin el FROB amb 2,5 milions d'euros.

Les acusacions de la CUP i de la Confederació Intersindical de Crèdit també demanen penes semblants, o fins i tot superiors. Aquest és l'últim pas de la instrucció abans que el jutge fixi data per al judici.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Alejandro, Barcelona, 21/03/2017 - 01:26

Otro robo a mano armada y en época de crisis. Un caso más de corrupción en la comunidad más honesta, más democrática y más dialogante, o eso dicen ellos.

#8 Joant, Lerida, 20/03/2017 - 22:47

Al fin van saliendo los verdaderos España nos roba. Lástima que esto no se vea en todos los medios de comunicación ya que solo hablan de rato y los discos de Barcenas . Caíxa Cataluña banca catalana los pujol ha robado mucho más y ha costado el rescate mucho más que bankia

#7 A.R., bcn, 20/03/2017 - 19:58

Un enxufat provinent d'una família de la burgesia barcelonina, com el seu cosí Francesc de Carreras, que va fer carrera dins l'esquerra caviar dels amics de Felipe González i ha acabat finalment dedicant-se al lladrocini. Espero que acabis al trullo, que és a on mereixes estar.

#5 bailarín Iceta, can Brians, 20/03/2017 - 19:33

PSC-PSOE R.I.P.

#4 prou impunitat !, ., 20/03/2017 - 19:30

Narcís Serra i Adolf Todó a la presó!