Publicitat
Societat · 30 de Gener de 2013. 11:32h.

La Fiscalia equipara independència i intervenció militar

Considera "llibertat d'expressió" que el Coronel Alamán demani recórrer a l'Exèrcit a Catalunya

La Fiscalia equipara independència i intervenció militar

PAraules d'Alamán

La Fiscalia considera que les declaracions del coronel Alamán a Alerta Digital en què demanava recórrer a l'Exèrcit per acabar amb l'independentisme català són "llibertat d'expressió", segons una resolució que recull Catalunya Diu Prou.

El fiscal equipara les seves paraules a reivindicar la independència, tot i que Alamán, a més de defensar l'Estat de Guerra, va titllar de "malnacidos" els "charnegos separatistas", entre d'altres paraules.

"A la vista del contingut de la denúncia i la documentació aportada pel fiscal superior de Catalunya no es dedueix l'existència d'indicis racionals d'infracció penal", diu la resolució, a més d'afirmar que el coronel -ja retirat- es va limitar a exercir seu "ple dret constitucional de llibertat d'expressió".

"Cal fer constar que la llibertat d'expressió és un dret constitucional de tots els espanyols, de manera que de la mateixa manera que els denunciants manifesten les seves idees sobre la independència de Catalunya tant en seu parlamentària com en altres mitjans, igualment el denunciat pot manifestar seves opinions sobre aquest particular", conclou.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#17 Jake, bcn, 31/01/2013 - 11:44

que vinguin!

#16 BEJOTA, bcn, 30/01/2013 - 19:46

No hace flta el ejercito.Ya pondrá las cosas en su sitio la patronal ,el M.Común y la mayoría cada vez menos sioenciosa.

#15 Pere, Oliva, 30/01/2013 - 19:43

Doncs molt bé; POR ENCIMA DE TU CADVER

#14 La llei de l'ocupant, www.helpcatalonia.cat, 30/01/2013 - 19:21

Com pot ser que aquesta persona pugui incitar l'odi i la violència i es digui que és el dret de llibertat d'expressió, i quan un basc justifica ETA, se li aplica la llei, se l'empresona... Hem de sortir d'aquest camp de concentració anomenat espanya quan abans millor.

Espanyolisme = feixisme

#14.1 pepe, andorra, 31/01/2013 - 19:39

tu si q eres un fascista, q eso de q incita al odio y la violencia lo dices tu, a mi no me lo parece.

#13 joan, manresa, 30/01/2013 - 18:06

El Casal,17,55 h.--¡¡ Ostia.!! Aquesta Fiscalía hauría de ser portada a Europa ,com a model juridic Espanyol.,hem quedat astorats .,Un exercici del dret a decidir,que pot portar cap auna Independencia ,fet amb democracia i sense violencia per un poble,es lo matex que ens poden aniquilar.Cullons!!