Publicitat
Societat · 11 de Desembre de 2014. 14:17h.

La Fiscalia nega banalització del nazisme contra Catalunya

Les entitats que van interposar la denuncia volen portar el cas a instàncies internacionals

La Fiscalia nega banalització del nazisme contra Catalunya

Una piulada on s'acusa els catalans de nazis

La Fiscalia Especial de Delictes de l’Odi i Discriminació a Catalunya ha desestimat la demanda que les entitats del Manifest per la Dignitat Democràtica va interposar el passat 15 d’octubre amb motiu de la propagació de comentaris banalitzadors del nazisme. La denúncia contemplava també les amenaces i la incitació a l’odi fomentada per part de persones de rellevància pública.

Tenint en compte l’argumentació de la Fiscalia, les entitats consideren “força improbable una resposta dels poders públics espanyols”. En conseqüència, la setmana vinent es reuniran per estudiar portar el cas a altres instàncies europees i internacionals.

Els impulsors de la denúncia critiquen “el fet que l’Estat Espanyol encara no hagi inclòs a l’ordenament jurídic la Decisió Marc 2008/913/JAI relativa a la lluita contra determinades formes i manifestacions de racisme i xenofòbia mitjançant el Dret Penal”. La data límit per transposar la directiva era el 28 de novembre de 2010.

La Fundació Catalunya Fons, l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans i  la Comissió per la Dignitat són les entitats que  van impulsar el manifest “Per la dignitat democràtica davant la banalització del nazisme”. Aquesta campanya  www.manifestdignitat.cat compta actualment amb 71 entitats d’àmbits com la cultura, la justícia, l’educació i el tercer sector i ajuntaments.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#3 Unionisme és feixisme, injustícia i totalitarisme, Lleida, 11/12/2014 - 17:29

Sovint la justícia corrupta espanyola i la seva policia són còmplices dels grups neonazis, feixistes i ultradretans, típic d'un país nostàlgic del franquisme més ranci i genocida com Españistan.

#3.1 Francisco, US, normalmente, 11/12/2014 - 17:49

Precisamente por este tipo de comentarios algunos ven ciertos rasgos del nazismo en algún sector del nacionalismo. Muchas veces creo que pueden ser incluso miembros del CNI los que comentan, porque un comentario tan torpe a una noticia como esta (u otras de este medio) no es normal

#2 moianes, Moià, 11/12/2014 - 15:40

La fiscalia negaria inclús la desaparició de Catalunya si aquesta hagués estat provocada per España. Tenim una fiscalia tan polititzada per la monarquia i pel govern español que l´únic que els interessa és quedar bé amb ells i cobrar a final de mes.

#1 Xipolleig, Barcelona, 11/12/2014 - 15:16

S'ha de partir de la base que la justícia espanyola franquista, no considera greu el nazisme, per tant no poden considerar que es banalitzi una cosa que segons la cleptocràcia espanyola sempre ha estat banal.
Que recorrin a Europa, on les democràcies consideren en tota la gravetat el nazisme.

#1.1 egarense, Terrassa, 11/12/2014 - 16:20

Que habrá que recurrir , que por ejemplo el ANC señale a los buenos catalanes y comerciantes con un lazo o cartel amarillo?
O el adoctrinamiento escolar en contra de España o Rajoy? (

A claro hay cuestiones las cuales no interesa valorar

#1.2 hector, bcn, 11/12/2014 - 16:37

A eccepcio de si algun catala se li acudeix fer la banalitzacio respecte a ells, llavors SI que es un delicte (nomes cal veure la noticia del polonia de fa unes setmanes per parodiar una escena que sha parodiat molts cops en molts aspectes i mitels com van sortir a queixarse) llavors si!

#1.3 hector, bcn, 11/12/2014 - 16:49

La anc señla a los buenos y males catalanes?
Los que estan a favor de la indepe lo muestran o no igual que los que lo estan del unionismo lo hace o no. Las empapeladas que hacen las hacen a terminos generales, no individui por individuo para señalizar como tu indicas.

#1.4 pepe, andorra, 11/12/2014 - 18:52

pontifico el gran xipofeo desde su pedestal y su superioridad moral de ultra catalanista. Franco se murio hace decadas, pero el pesado este todavia sigue acordandose de el para justificar sus comentarios hispanofobos. Para xipo, seguro q Azaña tambien era un franquista, y largo caballero y negrin...

#1.5 Xipolleig, Barcelona, 11/12/2014 - 20:15

Jo quan penso en comentaris hispanòfobs, em venen al cap Boadella,Espada, Vidal-Quadras,Puig, Vidal-Folch,Rivera, Ovejero o Sánchez-Camacho.
Aquests catalans han fet moltíssim perquè molts ciutadans se n'adonin que el futur menys dolent per Catalunya passa per separar-se d'Espanya

#1.6 Xipolleig, Barcelona, 11/12/2014 - 20:18

Segur que me'n deixo algun, com algú que es dedica a l'estraperlo a Andorra, quede manera més modesta, des del seu odi a Espanya, han donat arguments perquè l'independentisme avanci, malgrat les errades dels mateixos independentistes
Odien Espanya i detesten Catalunya, què hi farem !!

#1.7 Mick, Gibraltar , 12/12/2014 - 00:45

Sorry , man , pero tus comentarios y la facilidad para acuñar términos q incitan al odio solo recuerdan a los dl Dr Goebbels con la propaganda nazi. Y en cuanto a " democracias europeas", sal d la tribu y viaja un poco, Mr. Ariio Puro