Publicitat
Societat · 20 d'Agost de 2021. 16:51h.

La fiscalia no afluixa

Pedro Sánchez: "¿De qui depèn? Doncs ja està"

La fiscalia no afluixa

Operació de la Guàrdia Civil en 2019 contra els CDR acusats de terrorisme

La Fiscalia de l'Audiència Nacional manté l'acusació de pertànyer a una organització terrorista als membres dels CDR detinguts en l'anomenada operació Judes el setembre del 2019, el 23S. L'escrit fet públic avui arriba després que el Ministeri Fiscal hagi recorregut l'arxivament del tall de l'AP7 a Salt. De fet, Pedro Sánchez va presumir l'any 2019 que la Fiscalia depèn de Govern espanyol: "¿La Fiscalia de qui depèn? Doncs ja està".

L'escrit del fiscal Miguel Ángel Carballo assegura que tenien "dos laboratoris clandestins" per fabricar "explosius i substàncies incendiàries". Malgrat que l'Audiència Nacional no va donar gaire crèdit a les proves aportades per la Guàrdia Civil quan va deixar lliures els 7 detinguts en presó preventiva, el fiscal assegura ara que era una organització "clandestina i estable".

"Els investigats haurien superat l'activitat dins dels seus respectius CDR i creat una organització terrorista paral·lela, de caràcter clandestí i estable, amb l'objectiu de portar a terme accions violentes o atemptats contra objectius prèviament seleccionats".

Els acusats, segons el relat de la Fiscalia, haurien fet preparatius per atemptar contra edificis com la Comandància Naval o el Govern Militar, i també contra infraestructures com torres d'alta tensió o autopistes. Aquests preparatius haurien consistit en "vigilància i control d'instal·lacions policials" i "presa de fotografies i vídeos dels objectius predeterminats".

També cerques a internet sobre "persones vinculades a partits polítics contraris a la independència i sobre un agent dels Mossos d'Esquadra". Pel que fa als explosius, l'escrit del fiscal assegura que havien comprat substàncies per fabricar-ne i havien tingut "assessorament d'experts" per aprendre a fer-ne.

Aquest escrit arriba després que la Fiscalia hagi recorregut l'arxivament del tall de l'AP7 a Salt (Gironès) de Tsunami Democràtic el novembre del 2019 en el marc de les protestes per la sentència del procés, després que el jutjat d'instrucció 3 de Girona tanqués el cas per a quaranta-vuit investigats el juliol.

Ara, l'Audiència Provincial haurà de resoldre el recurs en els pròxims mesos i decidir si finalment els jutja. Al final del juliol passat, el jutjat d'instrucció número 3 de Girona havia acceptat totes les peticions de sobreseïment, amb aquestes quatre excepcions, en apreciar "falta d'indicis de criminalitat" enfront de l'acusació de desordres públics.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Flanagan , Tabarnia City , 21/08/2021 - 10:33

No afloja de momento pero ya sabemos de quien depende para que afloje.

#4 Leonor, Figueres, 21/08/2021 - 03:37

Y el.pequeño aragones todavia ilusionado con la mesa de negociacion...

#3 Luigi., Barcino, 20/08/2021 - 21:36

A ver si ahora paso la censura.
Las apariencias pueden ser engañosas.

#2 Marga , San Cucufate , 20/08/2021 - 21:28

Si la fiscalia vuelve a basar sus acusaciones en informes del tal Tácito, estamos otra vez fabulando y novelando informes como el 1-O, Ñ sigue en su guerra prevaricando para "salvar la unidad de España "