Publicitat
Societat · 22 d'Abril de 2015. 13:06h.

La Fiscalia reclama al Govern el cost del 9N

També demana informació sobre les paperetes, els locals i la web

La Fiscalia reclama al Govern el cost del 9N

Mas, votant el 9N (Foto: Ruben Moreno)

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que requereixi al Govern la Generalitat els expedients sobre el cost del material i la pàgina web usats en l'organització del 9N, i que identifiqui als responsables de la gestió informàtica de la consulta. 

El ministeri públic, en un escrit dirigit al jutge del TSJC que investiga per desobediència a Artur Mas per l'organització del 9-N, demana còpia dels encàrrecs efectuats pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i els oficis que Presidència i Ensenyament va remetre per a l'organització de tot el 9N.

La Fiscalia ha reclamat informació sobre la confecció de les paperetes, el funcionament de la pàgina web i la cessió de locals, entre altres diligències sol·licitades dins de la recerca de la consulta alternativa sobre la independència del 9 de novembre.

També demana que es reclami a la Conselleria de Governació i Relacions Institucionals l'expedient de l'encàrrec de "confecció de paperetes, sobres i urnes per a la votació" fet a la impremta del Centre d'Iniciatives per la Reinserció (Cire) de la presó de Ponent (Lleida). 

Finalment, reclama que es demani a Ensenyament totes les comunicacions enviades tant a les delegacions territorials com als directors dels centres educatius públics "en relació amb la cessió de locals" per a la consulta alternativa, per la qual el TSJC investiga al president de la Generalitat, Artur Mas; a la vicepresidenta, Joana Ortega; i a la responsable d'Ensenyament, Irene Rigau.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#17 BEJOTA, bcn, 23/04/2015 - 12:31

La ANC falla en su pronóstico:

La independencia no llegará este Sant Jordi
Finalmente, como se ha visto, no hay independencia, ni intento de declaración unilateral, ni nada de nada. Los partidos soberanistas están sumergidos en una pugna electoral y la supuesta unidad está quebrantada.

#16 Casper, Bcn, 22/04/2015 - 20:33

Las papeletas fotocopiadas y cortadas a mano por voluntarios catalufos, valian, puf, por lo menos 69.000 euros (cada una).

#15 BEJOTA, BCN, 22/04/2015 - 20:28

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30%

#14 FSX, Catalunya , 22/04/2015 - 18:22

Hi ha dues empanades que l'Estat espanyol s'ha hagut d'empassar a Catalunya: la prohibició dels toros i el 9N. Saben de sobres que no poden fer-hi res i que se les han d'embeinar, però es resisteixen a admetre la realitat, i és que Catalunya ja ha començat a marxar lentament.

#13 FSX, Catalunya, 22/04/2015 - 16:23

No poden fer res contra el 9N, i ho saben, ja que gairebé tot ho vam fer els voluntaris de franc. Ha estat la primera vegada en democràcia que l'Estat no s'ha pogut imposar a Catalunya (i no pas per falta de ganes), per això encara no ho han pait i han de fer gesticulació.