Publicitat
Societat · 10 de Març de 2015. 09:34h.

La futura CIA catalana

Miquel Sellarès: "És una vergonya que Catalunya no tingui servei d'intel·ligència"

La futura CIA catalana

Miquel Sellarès, al costat de Patricia Gabancho

El president del Centre d’Estudis Estratègics de Catalunya, Miquel Sellarés, ha reclamat la creació d'uns serveis d’intel·ligència catalans. “És una vergonya que Catalunya no tingui serveis d'intel·ligència”, ha assegurat en un debat a l'Ateneu Barcelonès amb el títol ‘Defensa i Seguretat, País Armat i/o País de pau?’.

Sellarès ha indicat que “no cal que es digui així”, però ha recordat que “si la Caixa, el Banc de Sabadell en tenen, perquè la Generalitat no?”. “Es podria dir Àrea de Risc que depengui de la Conselleria de Presidència”, ha afegit.

L'exdirector general de Seguretat Ciutadana de la Generalitat considera que l'endemà de la independència “hem d’assumir les responsabilitats que ens obliga l'opinió publica Internacional, com substituïm els cossos i forces de l'Estat -les funcions de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional-“. 

Miquel Sellarès, en aquest sentit, ha apuntat que s’ha d’estudiar com es substitueix la “la seguretat marítima, aèria, i una agència de seguretat que controli el gas, electricitat, l’aigua, la llum… perquè sinó tindríem una independència simbòlica”.

Finalment, ha indicat que els Mossos d’Esquadra no haurien de fer “funcions paramilitars”. “En un primer moment sí que podrien vigilar les fronteres, ports, aeroports” i per això ha reclamat que “l’escola de Policia treballi les 24 hores i augmentin l´armament” perquè, segons ell, calen “promocions ràpides”.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#40 Ramonet, bcn, 11/03/2015 - 12:36

Miquel ets un parasit , no es treballat mai .....

#39 MI5 més el tres per cent, Checkpoint Charlie, 11/03/2015 - 00:02

La CIA catalana s'ha de dir "la Tieta", ja que la TIA és propietat del Super, Mortadelo, Filemón i el Superintendente Vicente. La de la foto no deu ser pas la Ofelia?.

#38 Verdú, Mi Casa, 10/03/2015 - 21:22

Y quién la dirigirá?Mortadelet?Por cierto, se han olvidado de la flota de submarinos nucleares,los bombarderos estratégicos y el armamento atómico. La futura Cataluña imperial no merece menos, ya que está destinada a competir con los EEUU y con China por el dominio del mundo.Katalonien über alles!

#37 Manolo, Barcelona, 10/03/2015 - 21:14

Pensar que estos pajaritos reciben dinero para decir tonterías.

No habrá independencia, por lo que esto de hacer volar palomas no deja de ser ridículo

Y mientras, siempre los habrá que saquen provecho de la situación

Dentro de unos años nos reiremos algunos y otros le darán explicaciones extrañas

#36 Miquel Marin, Lima Perú , 10/03/2015 - 18:27

Yo soy catalán vivo en Perú hace 20 años trabaje en la agencia de inteligencia de PERÚ
Si un día Catalunya me necesita ahí estaré

#36.1 anuel, Madrid, 10/03/2015 - 18:38

disculpa, pero denotas una falta de inteligencia que te hace inservible e irrecuperable para cualquier actividad, quizá en Perú te admitan, te recomiendo que te entrenes, adios

#36.2 Jonoviscalperu Viscabarcelona, Barcelona (España), 10/03/2015 - 19:39

O dicho de otro modo: los que saben no hablan y los que hablan no saben.

#36.3 Menudo agente el Marín, Cuzco, 10/03/2015 - 23:58

Ja que hi som podríes donar el teu nr. de telèfon. Per ser de "inteligencia" ho fots bastant espès. Mortadelo al teu costat és Richard Sorge.