Publicitat
Societat · 27 de Febrer de 2015. 13:37h.

La Generalitat, a favor de donar papers per tothom

Un miler de peticions en dos dies

La Generalitat, a favor de donar papers per tothom

El director general d'Immigració, Xavier Bosch

La Generalitat ha obert la porta a regularitzar immigrants sense contracte de treball després d'una reunió mantinguda entre representants territorials de la Campanya ‘Papers sense Contracte’ i el director general per a la Immigració, Xavier Bosch. L’administració catalana s'ha compromès a facilitar la tramitació del permís de residència de les persones estrangeres que resideixen a Catalunya sense la necessitat de presentar un contracte de treball. 

Això es farà a través de la figura de l’Informe d’Integració Social, que ja es va emetre excepcionalment en el cas de les persones desallotjades de les naus del Poblenou el juliol del 2013. Des de l'entitat es considera "un gran pas endavant, fruit de la mobilització impulsada entorn aquesta reivindicació els darrers dos anys".
 
Concretament, es va acordar el següent:
 
1. La Generalitat emetrà Informes d’Integració Social com a resposta a les sol·licituds presentades aquesta setmana als nou ajuntaments que han aprovat mocions en el marc de la Campanya ‘Papers sense Contracte’ per obrir aquesta via. En un termini de 8 dies s’elaborarà un formulari especial i s’obrirà un nou circuit entre l’administració local i l’autonòmica. Durant aquests temps es paralitzarà la presentació de sol·licituds.
 
2.- Es planteja la possibilitat de que la Generalitat generalitzi aquest nou circuit a tot el territori català, més enllà de les nou poblacions que han recolzat la Campanya, que són: Martorell, Terrassa, Mataró, Cornellà de Llobregat, Santa  Coloma de Gramenet, Granollers, Barcelona, Abrera i Olesa de Montserrat.

3.- La Generalitat posa a disposició de la Campanya un equip d’advocats per fer seguiment d’aquest procés i col·laborar en la resolució de casos especials d’indefensió i vulneració de drets de les persones estrangeres al territori.
 
El següent pas serà mantenir una reunió urgent amb la Subdelegació de Govern per a que validi els Informes d’Integració Social emesos per la Generalitat, i assegurar-nos així que les persones que els presentin puguin regularitzar la seva situació degut a l’extrema vulnerabilitat que pateixen.
 
Entre dilluns i dimarts passat, en el marc d’una acció coordinada a nivell territorial per la Campanya, es van presentar al voltant d’un miler de sol·licituds d’arrelament social sense adjuntar un contracte de treball.

D’aquesta manera, es volia visualitzar la situació que pateixen tantes persones estrangeres que viuen al nostre país i que, al no poder disposar d’un contracte de treball, veuen pràcticament inviable la possibilitat de renovar o obtindre els papers, tot i que sí reuneixen la resta de requisits (certificats d’idiomes, cursos de formació ocupacional, padró i altres probes d’arrelament al municipi).
 
La Campanya ‘Papers sense Contracte’ ve denunciant des de fa prop de dos anys la greu dificultat que representa per a les persones ‘sense papers’ aconseguir un contracte de treball d'un any amb un salari igual o superior al Salari Mínim Interprofessional en còmput anual, en un país amb diversos milions de desocupats, i amb una creixent economia submergida.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#43 Jaume, Barcelona, 01/03/2015 - 20:23

Vergonya catalans! vergonya. Catalunya necessita un partit independentista que no renegui del nacionalisme i parli clar sobre immigració. Delinqüents, aturats i il·legals han de ser expulsats, ja. ja estem farts de pagar i pagar experiments etnomasoquistes.

#42 R. Martín Serrano, Viladecans, 01/03/2015 - 08:22

sucedan los acontecimientos, tanto los de aquí como los de fuera actuen. Ejemplos todos los guetos creados en países más avanzados a todos los niveles de Europa. Pero mucho dirigente vive en zonas en que si sucede no encontrará ni a unos y otros si no van específicamente o están 12 horas en la calle

#41 R. Martín Serrano, Viladecans, 01/03/2015 - 08:19

ellos no tendrán más remedio que echarse a la boca los mocos o comerse una mierda con un sombrero según vengan dados los acontecimientos de personal legalizado. Ahh, que somos apocalípticos, SÓLO exijo reciprocidad en todo lo de aquí con lo de sus países de origen. El bonismo puede degenerar según

#40 R. Martín Serrano, Viladecans, 01/03/2015 - 08:17

formación, sus competencias y que rápidamente son sustituibles por otros en caso de mostrar alguna reticencia o caer mal a alguien afín al dueño, directivo etc.. de la empresa privada o institución pública. Pero bueno si CiU lo considera correcto y el pueblo al que dice representar que muchos de

#39 R. Martín Serrano, Viladecans, 01/03/2015 - 08:15

que demanda y la cualificación gracias a gobiernos estatales y colaboracionistas de aquí en su momento para sacar prevendas, a la mala formación o nula de miles de conciudadanos que se les engañó para conseguir votos y paz social y ahora se dan cuenta que sus empleos son de bajo valor añadido dada