Publicitat
Societat · 14 de Març de 2020. 18:32h.

La Generalitat acusa Pedro Sánchez d'actuar "tard i malament"

Meritxell Budó: "Des del Govern ja estem duent a terme les mesures que calia prendre"

La Generalitat acusa Pedro Sánchez d'actuar "tard i malament"

El Govern de la Generalitat ha acusat l'Executiu espanyol d'actuar "tard i malament" en la crisi del coronavirus i ha lamentat "la invasió competencial" que -segons ells- representa el decret que aprovarà el Govern de Pedro Sánchez per desplegar l'estat d'alarma.

"El govern espanyol està reaccionant tard i malament" ha afirmat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa aquest dissabte a la tarda. "Estem disposats a col·laborar i a treballar plegats amb totes les administracions que calgui, començant pel Govern de l'Estat, però no permetrem que es vulnerin les nostres competències i més veient que el Govern espanyol està responent tard i malament" ha recalcat.

Budó ha defensat el paper del Govern en la crisi assegurant que "ja estem duent a terme les mesures que calia prendre per tal que no es propagui" el Covid-19 i ha reclamat "poder continuar exercint les competències".

"L'estat d'alarma que encara no ha estat concretat pel Govern espanyol ha de servir per coordinar-nos, no per agafar el comandament per part de l'Estat dels serveis de salut i seguretat. No hi ha cap canvi substancial al que ja està fent el govern de Catalunya" ha dit en la roda de premsa.

El conseller de l'Interior, Miquel Buch, ha manifestat en la roda de premsa que el Govern de la Generalitat ha anat "un pas per endavant" en les mesures "dràstiques" que s'han pres per afrontar la propagació del patogen Covid-19 respecte al Govern espanyol. Buch també ha defensat el confinament total de Catalunya i ha lamentat que l'Executiu català no hagi rebut encara una resposta per part del Govern espanyol. "Nosaltres anem un pas per endavant, benvingut l'Estat espanyol a les mesures dràstiques" ha apuntat.

"Per fer efectiu el confinament cal tancar aquestes vies d'accés, malauradament l'Estat no ens ha respost, és al revés, veus que s'hi han posat tard, malament i està prenent una sèrie de mesures que el Govern català ja fa dies que les hem pres" ha afirmat Buch. "Nosaltres anem un pas per endavant, benvingut l'Estat espanyol a les mesures dràstiques. Esperem que ens responguin que sí i que puguem fer un confinament de tot el país" ha dit.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , CAL DIR LA VERITAT TARD I MALAMENT U HEU FET TOTS HASTA LES DONES EN EL SEU AFAN DE PROTAGON, 15/03/2020 - 10:01

DE DIA I DE NIT LA CULPA LA TE MADRID , Vale pero amb AIXO DEL CORONAVIRUS ,, Tin que dir LA CULPA ES COMPARTIDA 50X50 hosigui a medias Tambe la culpa es de LA COMUNITAT DE MADRID Que no te res a veure amb el Govern Espanyol Ja que manda el P.P. MADRID Tambe manda el P.P. Tambe u han fet fatal Malament ..

#18 gurguri, barcelona, 15/03/2020 - 09:53

Declaraciones de una consellera, propias de un GOVERN miserable.Ahora en RAC 1 ,preguntas miserables a la Delegada del Govern Sra. Cunillera.Los indepes no tienen cura fanatismo y mas fanatismo.

#17 Tabarnés puro, Barcino, 15/03/2020 - 08:56

Panda de trileros repugnantes, sois ruines, cobardes y mentirosos. Para mí estáis completamente deslegitimados para toda la eternidad y no volveré a reconocer ni acatar nunca más ninguna directriz que emane de vosotros. Los españoles derrotaremos al Covid-19 y también a vuestro virus purulento amarillo, dadlo por hecho.

#16 at.lota, pineda, 15/03/2020 - 00:47

Teniu raó, TARD, pero avui he vist UN PAIS, EL NOSTRE que junt lluitará pel coronavirus. He vist els de sempre, que veuen mal, VOLEN MAL, i veuen 155 per tot arreu.Que petit els hi van posar el 155. !!Sou tots espanyols, agradi o no. i CAL TREBALLAR JUNTS PELS CIUTADANS, no per la poltrona dels que voleu enrenous i feu mal.

#15 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , EL GOVERN ESPANYOL A FET TARD SI .PERO TAMBE A FET MOLT TARD EL GOVERN CATALÀ LA COMUNITAT DE , 14/03/2020 - 22:10

ACUSAR DE FER TARD I MALAMENT , LES COSES PEDRO SANCHES , No vol pas Dir quel Govern Català a fet millor les coses Fa ben poc DEIEN AIXO ..U TENIN TOT BEN CONTROLAT o Pitjor encara CATALUNYA NO ÉS ZONA DE RISC .Cuan deien AQUESTES TONTERIES . És cuan tindrien que calia prende les decisicion TAMBE U HEU FET TARD I MALAMENT