Publicitat
Societat · 14 de Maig de 2020. 18:20h.

La Generalitat arracona els seus científics

Les darreres decisions les ha pres el comitè tècnic del Procicat

El Govern ha seguit el criteri del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per adoptar les darreres mesures contra la Covid-19, mentre que durant les primeres setmanes de pandèmia sempre apel·laven al “comitè d'experts” per defensar les seves decisions. De fet, el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar que el desconfinament es faria seguint les recomanacions d'un comitè científic liderat pel viròleg Oriol Mitjà.

Ara, en canvi, les darreres iniciatives del Govern per combatre l'epidèmia i iniciar la desescalada es basen en propostes del Procicat. La portaveu de l'Executiu català, Meritxell Budó, ha informat aquest dijous en roda de premsa que “el Procicat ha aprovat l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en l'espai públic en aquesta fase desescalada”.

“Considerem que és una mesura addicional, una mesura de protecció dels ciutadans i ciutadanes enfront de la propagació del coronavirus”, ha afegit Budó. El Govern traslladarà la proposta al Ministeri de Sanitat i confia en què “serà acceptada”.

També el pla de les franges horàries que la Generalitat va proposar per ordenar les sortides dels menors i adults durant la desescalada va ser idea del Procicat. “El comitè tècnic del Procicat s'ha reunit i ha aprovat una proposta d'ordenació d'horaris de sortida a l'espai públic”, va anunciar el conseller d'Interior, Miquel Buch, el passat 28 d'abril.

Tanmateix, el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar que el desconfinament es faria seguint les recomanacions d'un comitè científic liderat pel viròleg Oriol Mitjà. De fet, Torra va reclamar per carta el passat 12 d'abril al cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, els “informes científics” que avalaven l'aixecament del confinament total.

L'epidemiòleg Oriol Mitjà amb el president Torra en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Demetri, Barcelona, 15/05/2020 - 10:51

Si mai la banda de delinquents arribessin anar sols això sería pitjor que un camp de concentració i el desert en que es convertiria seria una evidencia, i la marxa de quatre mil empreses i dues entitats financeres seria una simple anecdota. Els sediciosos mostren la poteta dictatorial, l'obsesió amb "obligar" a la gent a "prohibir", son verí