Publicitat
Societat · 21 de Setembre de 2013. 13:13h.

La Generalitat atribueix el xoc de trens de Sants al dèficit d'inversions

El director general d’Infraestructures demana "inversions reals" per tenir un sistema de seguretat "més fiable i més segur”

La Generalitat atribueix el xoc de trens de Sants al dèficit d'inversions

Xoc de dos trens a l'estació de Sants (Foto: @ Almogaver89)

El director general d’Infraestructures de la Generalitat, Xavier Flores, ha atribuït el xoc de trens de Sants al dèficit d'inversions del Ministeri de Foment en matèria de seguretat a la xarxa de Rodalies de Renfe. 

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que hi ha un problema amb la seguretat i per aquesta raó “necessitem aquestes millores, necessitem actuacions concretes, inversions, no grans inversions per tallar cintes o de les que omplen titulars, sinó inversions reals perquè el sistema pugui ser més fiable i més segur”.

Flores explica que la Generalitat no té coneixement ni que s’hagi implementat ni que estigui projectada la instal·lació d’un sistema de gestió específic per millorar la seguretat a Rodalies de Catalunya, tal com es va comprometre a fer fa un any i mig la ministra de Foment, Ana Pastor, al Congrés dels Diputats. Flores diu que “en aquests moments no en sabem res, no tenim notícia ni tenim una data ni termini fixat de quan s’implementarà”.

Tot i que hi ha hagut tres accidents en dos anys i mig en túnels de la xarxa de Rodalies catalana, el director general d’Infraestructures ha advertit que no s'ha de ser tremendista ni tampoc incitar a la por. I ha ressaltat que, tot i que la Generalitat ja fa propostes per pal·liar la tensió a què el sistema està sotmès pel volum de trànsit existent, la decisió depèn de Renfe i d'Adif, el gestor d'infraestructures.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Farta, Barcelona, 22/09/2013 - 21:26

Que bien aleccionado tienen al flamante director.

#10 Farta, Barcelona, 22/09/2013 - 21:21

Que bien aleccionado tienen al flamante director.

#9 Culeamuerte, Las Corts, 22/09/2013 - 08:57

JAJAJAJAJA. Madrid nos roba !. Lo que hay que leer y oir ... A curraaaaarrrrrrr.

#9.1 Lluna, Barcelona, 23/09/2013 - 11:14

Sí, sí y ellos roban a los funcionarios.

#8 Anarcocapitalista, Barcelona, 21/09/2013 - 20:23

Si no poden mantenir els trens, que els privatitzin i paguin el deute. Si no, ja saben. L'economia és l'art de gestionar els recursos. Fàcil, que retallin en les 400 empreses públiques que tenen i facin millor manteniment. Madrid ens roba i tal i tal, però aquests no tenen ni idea de gestionar

#7 Juan, Terrassa, 21/09/2013 - 18:41

MISERABLES ¡¡ ¿Inversiones ? La Generalitat es la responsable de que no se hagan inversiones en Cataluña,si estuviesen por lo que tienen que estar
Del gobierno de Más solo conozco recortes,
elecciones mas recortes y mas elecciones ,entre eso, lloros, corrupción,cadenas humanas
pobreza,paro y hambre

#7.1 Terraxa, Terrassa, 21/09/2013 - 20:52

Miserables els de RENFE, que porten 50 anys sense posar ni un cèntim a Catalunya, i posant AVEs a Albacete. Les rodalies catalanes fan pena sobretot si les comparem amb les de Madrid.
I no vinguis amb històries, que tots coneixem la de RENFE