Publicitat
Societat · 26 d'Agost de 2008. 19:29h.

La Generalitat considera que "són massa" els incidents a les nuclears

Joan Saura es reunirà amb la presidenta del CSN per parlar de les nuclears catalanes

La Generalitat considera que "són massa" els incidents a les nuclears

La central de Vandellòs

El Govern de la Generalitat ha demanat una entrevista amb el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per tal d’ampliar la informació sobre l’incident de Vandellòs II i fer una reflexió conjunta respecte la reiteració d’incidents que s’han produït darrerament a les centrals ubicades a Catalunya. Està previst doncs, que el conseller Joan Saura i la presidenta del CSN, Carmen Martínez Ten, es trobin en breu.

El CSN ha informat que l'incident de Vandellós II és un incident de caràcter tècnic que no ha posat en perill les persones, ni el medi ambient i l'ha desvinculat clarament de l’incident que es va produïr a Ascó fa uns mesos. El Govern, però, creu que "són massa" els incidents que s'han produït a les centrals nuclears catalanes i exigeix que s’apliquin "les mesures oportunes per eliminar-los i garantir el normal funcionament de les centrals". En aquest sentit, s'insta al CSN a donar un nou impuls a la cultura de seguretat de les centrals nuclears.

D'altra banda, i pel que fa a les competències en seguretat nuclear, el Govern de la Generalitat i el de l'Estat van acordar a la darrera Comissió Bilateral, celebrada el passat mes de juliol, treballar, a través d’un conveni, pel desenvolupament de l'article 132.4 de l'Estatut que diu que “la Generalitat participa en l’execució en matèria de seguretat nuclear, en els termes que siguin acordats en els convenis subscrits a aquest efecte (...)”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Heli, Springfield, 27/08/2008 - 18:01

A més volia apuntar que una cosa tant quotidiana com portar una jaqueta de pell fa que el nostre organisme absorbeixi més radiactivitat que no pas la que puguis patir per la fussió nuclear. I Heli en masculí, per cert!

#4 Heli, Springfield, 27/08/2008 - 17:58

Benvolgut Josep Lluís tu ja saps que la fusió és la energia que deixa menys residus i exactament el triti del que em parles té un temps de vida de només 12 anys a més 1 sol neutro genera radioactivitat.

#3 josep lluís, Europa, 27/08/2008 - 11:19

Per la Heli.
Si ets ecologista; Com pots estar a favor de les nuclears? Amb el tritium (isòtop de l'hidrògen) que generen que passa a la cadena alimentaria i acaba generant nombrosos càncers.
Per una economia forta, Fora les nuclears!

#2 Heli, Springfield, 27/08/2008 - 11:07

Sóc ecologista, he de dir necessariament nuclear SI i control també.

#1 Josep Lluís, Europa, 27/08/2008 - 11:04

Els alcaldes de les poblacions properes a les centrals haurien de promoure mocions en contra de les nuclears o com a mínim de reprovació peró no ho fan. estan comprats o per ignorància. Els de Ascó i el de Benissanet i alguns regidors i treballen.