La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa, ha reivindicat que el català “és una prioritat absoluta per aquest Govern, pel conjunt de tot el Govern, la defensa, l’ús, l’impuls i la promoció de la nostra llengua”. Plaja ha instat a fer servir el català "sempre i a tot arreu”.
També ha explicat que "un total de 51 de les 100 mesures aprovades fa tres mesos pel Govern per impulsar el català ja estan en execució avançada i la resta es troben en diferents estats de desenvolupament". “Són la base, les primeres accions sistematitzades de tots els Departaments per avançar amb l’impuls i protecció del català”, ha dit.
Igualment ha fet al·lusió al Pacte Nacional per la Llengua, que s’hauria de signar aquest primer semestre. Segons Plaja, servirà “per revalidar el gran consens d’aquest país a favor del català” i “ser la base d’acció” per a la política lingüística dels propers anys “amb la voluntat compartida que el català ocupi el lloc que l’hi pertoca”.
Finalment ha fet una crida a sensibilitzar la ciutadania amb "la situació real del català" i “la importància d’utilitzar-lo sempre i a tot arreu, trencant prejudicis”.
D'aquesta manera, la Generalitat copia l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que va reclamar el 2020 "posar fi al costum en alguns llocs del país de parlar sempre en castellà quan l'interlocutor, pel seu aspecte físic o pel seu nom, no sembli català".
En una pregunta dirigida al Govern sobre la campanya 'No em canviïs la llengua', Erra va exposar: "Què ens passa? Un dels costums i un gran defecte de molts catalanoparlants és canviar la llengua, és a dir, passar-se directament al castellà quan l'interlocutor que tenen davant els sembla que és estranger o simplement no parla català".
L'alcaldessa de Vic va considerar aquesta actuació una "confusió" que, segons ella, "perjudica greument la nostra llengua". "Pensen que dirigir-se a algú en castellà és un acte de respecte i no és així", va proclamar.