Publicitat
Societat · 13 d'Agost de 2014. 19:00h.

La Generalitat de Catalunya suprimeix 80 trens diaris a Rodalies

L'escassetat de maquinistes impedeix garantir el servei ferroviari, segons la CGT

La Generalitat de Catalunya suprimeix 80 trens diaris a Rodalies

Una imatge d'arxiu del conseller Vila i la ministra Pastor

Des del passat 4 d'agost i fins al 5 de setembre, la Generalitat de Catalunya ha decidit suprimir al voltant de 80 circulacions diàries de
Rodalies, concretament en les línies R2 Nord, R3 i R4.

Aquesta decisió la intenten justificar amb el descens de viatgers en el període estival, segons la CGT. El sindicat considera que “la Generalitat i el Grup Renfe intenten amagar el problema real: falta de maquinistes per al servei”.

“No estem davant d'una situació nova ja que l'escassetat de maquinistes es coneix des de principis d'any. Renfe, que pràcticament ha esgotat els recursos de flexibilitat que li dóna el conveni col·lectiu, en lloc de planificar bé el servei i contractar nou personal per tenir-lo format a temps i evitar aquestes situacions ha amagat el cap fent la "política de l'estruç", seguint les instruccions del Ministeri que dirigeix Ana Pastor i el govern del PP”, sempre segons el sindicat.

"L'escassetat de personal ferroviari afecta a Adif i Renfe a tots els serveis, i en alguns casos veritablement escandalosa (personal de Manteniment d'Infraestructura, de Tallers, d'Estacions, de Maniobres,...) afectant directament al bon funcionament del ferrocarril, cosa que pateix gairebé diàriament la ciutadania, que a més és qui paga" afirma la CGT.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 OtgerCataló, BCN, 14/08/2014 - 11:18

Un altra col·laboració CIU-PP. Enfonsen un servei bàsic ( ho están fent amb l'ensenyament, la sanitat i els serveis públics ) per justificar la seva privatització. Grotesc.

#4.1 Terraxa, Terrassa, 14/08/2014 - 12:31

No senyor, al contrari, es reforça la inversió pública: s'estan licitant les obres de l'AVE a Extremadura i acabant el de Galícia, i les autopistes de peatge de Madrid estan sent rescatades.
Ah, que fa 40 anys que no s'inverteix en rodalies Catalunya? Doncs 40 anys votant PPSOECiU, vet aquí.

#3 Jordi, Cunit, 14/08/2014 - 09:06

Cap problema, ES PER CULPA DE ESPANYA

ESPANYA ENS ROBA per lo tant hem de pendre aquestes mesures.

Repetin i repentin cada dia i a tot hora
Que n'est de facil gobernar aixì

#3.1 quel, bcn UE, 14/08/2014 - 11:28

Qualsevol idea queda desvirtuada quan el que les escriu fot unes faltes d'ortografia que demostren el seu baixíssim nivell cultural. Es legítim el que penses igual que és legítim que els que t'hem llegit sapiguem que el teu nivell cultural és menor que el de un nen de 10 anys.

#1 lola, bcn, 13/08/2014 - 19:32

Nada nada. Y que dice el asturiano Alvarez, este icono del proletariado inmigrante que se nos ha hecho estelado/indepe, y que presume de camisas de 150€. En vez de apuntarse a la "V", tendría que apuntarse a aprender el idioma de su tierra natal, el Bable. Es que...

#1.1 El mico de l'anís, Badalona, 13/08/2014 - 20:09

#1

I què té a veure aquest amb la notícia?

#1.2 ramon, barcelona-c, 14/08/2014 - 00:07

Aquest comentari sobre l'asturiá Alvarez ,son la sal de la vida que ens permet somriure i recordar a Ionesco que segurament hagues fruit d'aquests moments .Gracies