Publicitat
Societat · 25 de Juliol de 2021. 15:26h.

La Generalitat demana ajut a l'Exèrcit

Per apagar l'incendi a la Catalunya central

La Generalitat demana ajut a l'Exèrcit

La Generalitat ha demanat ajuda a l'Estat per lluitar contra el foc que, des d'ahir, afecta Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà. La Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'exèrcit ha enviat 56 efectius i 26 vehicles des de la base de Saragossa.

Fa vuit dies la presidenta del Parlament, Laura Borràs es va queixar a través de Twitter després que l'Estat decidís no demanar hidroavions a França per lluitar contra el foc. "Nosaltres ho demanem. L'estat espanyol ho descarta", va dir la presidenta del Parlament. Les queixes de Borràs van arribar tot i que el govern espanyol va enviar mitjans aeris per combatre el foc.

"Els mitjans francesos són a pocs km de la frontera, però el permís i el criteri, a 600?km. Quan parlem de la necessitat de ser un país independent també parlem de qüestions com aquesta", afegia el missatge de Borràs.

La sol·licitud del Govern cap a l'Estat se situa també molt llunyana a la posició que va adoptar Quim Torra durant l'inici de la pandèmia envers l'ajuda del Govern espanyol. "És de sentit comú, els que sabem que ens està passant som nosaltres, no a 500 quilòmetres de distància", va dir Torra en aquell moment, refusant així l'ajuda per part de l'Estat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Facholin, Barcelona, 26/07/2021 - 08:32

¿Donde estan los de arran, los cdr, los de accio per la independencia, los del frente lazi de liberacion, los de la anc, los de omnium, los de ni oblid ni perdo y tantos otros ? Eoooooo, eooooooo !!!!!! Ahora toca callaros porque ya habeis cobrado ¿eh?

#14 no soy nadie, esplugues de llobregat, 26/07/2021 - 08:16

¿Pedirán, por favor, a los militares que se disfracen con el traje regional de Catalunya para despistar?

#13 Agustin, Badalona, 26/07/2021 - 07:35

Normal para eso está el ejército, para actuar en cualquier parte del país. Catástrofes, pandemias, incendios y un largo etcétera...
Orgullo de ser Español

#12 Tabarnés puro, Barcino, 26/07/2021 - 05:56

Consideran que en la época del teléfono e internet es imposible coordinar medios comunes a 500 km. pero consideran normal proponer que alguien dirija un gobierno a más de 1.300 km. desde WC-loo y exigen que en Uzbekistan a más de 5.000 km. sepan que hay una secta de pirados que dicen que España no es una democracia.

#11 Leonor, Figueres, 26/07/2021 - 05:44

Que gran ejercito tenemos en este pais. Ayudan hasta a los que reniegan de ellos.