Societat · 14 de Gener de 2021. 15:02h.

La Generalitat desafia el Suprem

Justícia insisteix amb el tercer grau als presos

La Generalitat desafia el Suprem

Calderó, amb la consellera Capella, en una foto d'arxiu

Les presons de Lledoners, Wad-Ras i Puig de les Basses han tornat a proposar el tercer grau per als nou presos del procés, després que el Tribunal Suprem els hi va tombar aquesta condició al desembre. La proposta l'ha anunciat el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, aquest matí en roda de premsa.

De moment, es tracta d'una proposta que només serà efectiva si, després, la validen els tècnics del Departament de Justícia. Si finalment se'ls torna a concedir el tercer grau, els nou presos podrien sortir de la presó i tornar-hi a dormir quatre nits a la setmana. La Fiscalia, però, hi pot tornar a recórrer. I la justícia, tràmit en el qual el Suprem té l'última paraula, haurà de decidir si manté el tercer grau o no.

Calderó ha dit "posar el focus en el tractament penitenciari és una equivocació", ja que "el problema és que un tribunal els ha enviat a la presó". "Cap classificació ni resolució de tribunals resoldrà un conflicte polític", ha afegit.

Els presos estan actualment en segon grau i sense les mesures de flexibilització que havien tingut en aplicació de l'article 100.2. "No hi ha cap impediment legal perquè persones condemnades per l'1 d'octubre puguin accedir al tercer grau", ha opinat Amand Calderó.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Lepero, Barcelona, 17/01/2021 - 13:29

De desafío, poco. El día que quieran desafiar, que les pongan en la calle. Mira qué fácil.

#11 Péndulo, Barcelona, 15/01/2021 - 20:07

Cómo se nota que están próximas las elecciones.

#10 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 15/01/2021 - 11:06

¿No se le tendría que dar un toque al la "orejas" Capella ?

#9 VRaptor, Alicante, 14/01/2021 - 20:57

Lo único que van a conseguir es que el TS se canse de que se pasen por el forro sus sentencias y al final los mande a todos a prisiones de Canarias, hasta que se inchen de comer plátanos.

#8 Al rei emèrit que no me'l toqu, Barcelona, 14/01/2021 - 20:54

Pensava que els jutges de vigilància penitenciària havien d'avalar aquest tipus de mesures.

Son funcionaris de la Generalitat aquests jutges que ja el Suprem ha esmenat la plana fa pocs mesos ?