Publicitat
Societat · 4 de Febrer de 2011. 17:51h.

La Generalitat descarta ara caçar senglars amb arcs i fletxes

Agricultura aclareix que només farà servir trampes

La Generalitat descarta ara caçar senglars amb arcs i fletxes

Senglars, al barri de Gràcia de Barcelona

La Generalitat només utilitzarà els mètodes de captura en viu a les zones de seguretat per a reduir la cabana de senglars a Collserola, la qual cosa descarta l'ús d'arcs i fletxes per caçar-los.

El Govern ha indicat que per a reduir la presència d’aquests animals es "desenvolupa diverses mesures de control, com les batudes controlades, l’obertura de períodes extraordinaris de caça, la instal·lació de xarxes-trampa, o bé l’aguait amb arcs i fletxes, segons les característiques de cada indret on hi ha presència de porc senglar".

Malgrat això, en les zones urbanes, considerades de seguretat, "no s’hi pot fer servir armes de foc, només mètodes de captura amb trampes, amb anestèsia, o bé aguaits amb arcs i fletxes. La Generalitat només utilitzarà la captura en viu d’aquests animals amb el mètode de les trampes", ha afegit.

L'executiu ha demanat "la col·laboració de la ciutadania, evitant els hàbits o circumstàncies que afavoreixin la presència dels porcs senglars, evitant deixar restes de menjar" perquè no augmenti la poblacio de senglars a la serra de Collserola i en zones urbanes del seu entorn.

 
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 cochino jabalí, Barcelona, 05/02/2011 - 09:16

Que los cacen los maulets a golpes de "falç", Bon cop de falç, bon cop de falç!, sería una manera muy "nostrada" de resolver el problema.

#7 pepito, barcelona, 04/02/2011 - 23:19

vaya, ahora que me habia comprado un taparabos a juego con la barretina.....

#6 mireia, barna, 04/02/2011 - 20:23

I tot això per culpa dels sensacionalistes de Tv3. Encara recordo quan van donar la noticia. Els veïns els deien que no la donessin, que s'acabaria la tranquil.litat, que ja estava bé com estava i que no els feien nosa. I ells, com en el cas de Pinto, la van "pifiar" per xafots ineptes.

#5 mireia, barna, 04/02/2011 - 19:44

Torejar per torejar per què no t'hi toregen a tu, Kropotkin, com a espècie rara? Seria tot un espectacle. No entenc com es pot ser tan insensible.. et tenia en un altre concepte.. Perdona però és que m'has defraudat, pensava que eres un senyor..

#4 mireia, barna, 04/02/2011 - 19:20

Què volen dir amb això de les trampes? Quin cinisme! Que els disparin dards tranquil.litzants i els duguin a un altre lloc, que facin una granja-reserva, que els posin inhibidors, que en limitin la població, que preguntin a experts en fauna, de la UE, no a carnissers assassins.