Societat · 19 de Novembre de 2015. 16:54h.

La Generalitat desvia els diners de les farmàcies per pagar els concerts sanitaris

Economia i Finances al·lega que els fons del FLA “són poc més de 100 milions mensuals”

La Generalitat desvia els diners de les farmàcies per pagar els concerts sanitaris

Les farmàcies estan amb l'aigua al coll

La Generalitat es gasta els diners del FLA destinat per a les farmàcies en d’altres coses, segons ha explicat la farmacèutica Berta Simon a El món a RAC1.

Simon ha assegurat que li deuen entre “120.000 i 130.000 euros” i ha lamentat que, malgrat fer una reducció de la plantilla, “estic arran del concurs de creditors”, tot i que el rendiment de la seva farmàcia “és molt i molt bo”. 


La farmacèutica ha indicat que “els diners ens els deu la Generalitat, però et diuen que demanen el FLA a Madrid i que no arriben els diners per a les farmàcies, quan a l’últim FLA que els hi van enviar sabem que no es va enviar les factures de les farmàcies. Altres vegades vam haver d’enviar cada farmàcia els que ens devien per poder presentar el FLA amb les factures del que ens devien. I aquests diners no van anar destinats a farmàcies”.És per aquest motiu que Berta Simon no ha pogut pagar als proveïdors. “Els tinc enganxats a la jugular”, ha indicat, a més de relatar que “dos ja han amenaçat amb portar-me als tribunals”. També ha criticat que des del Col·legi de Farmacèutics “no ens diuen res”.Igualment, ha relatat el cas d’un malalt de càncer que “necessita una medicació que costa 400 euros setmanals”. “Aquest pacient de cinc farmàcies que hi ha al voltant no ha trobat cap que li pugui dispensar el medicament. No tenim diners. Què ha de fer aquest senyor?”, ha preguntat.“Primer cobra tothom i si a la Generalitat li sobra alguna cosa ens paga a nosaltres”, ha afirmat. “La farmàcia és rendible, estic treballant pels bancs”, ha criticat, a més d’advertir finalment que “necessitem l’ajut de la població perquè seran els que es quedaran sense medicació”El Departament d'Economia i Finances, preguntat per e-notícies, ha reconegut que l’import del FLA “són poc més de 100 milions  mensuals” i que “atès que es tracta d’una quantitat limitada, la Generalitat ha de fer una priorització en funció de les necessitats urgents i l’antiguitat de les obligacions (però sempre ajustant-se a les condicions del FLA fixades per Hisenda)”, segons fonts oficials

Les mateixes fonts han admès, en un segon correu electrònic,  “és cert que el mes passat no es van destinar els diners mensuals del FLA a les farmàcies. Aquell mes es van destinar a pagar els concerts sanitaris, ja que el mes anterior s’havia fet a la inversa. El FLA obliga a pagar sempre despesa social/sanitària”.

“I, com que el FLA només són 101M, tampoc hi ha marge per pagar una despesa que no sigui social/sanitària. Només la factura mensual de farmàcies són uns 115M (de mitjana, pot variar una mica). El FLA sencer (101) no dóna ni tan sols per cobrir la despesa farmacèutica sencera”, han conclòs.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#26 Santiago, Madrid, 22/11/2015 - 12:49

!! Noticia de última hora en TV3 !!

http://www.eltriangle.eu/es/notices/2015/11/el-porque-de-todo-4737.php

Dato clave: la imputación de la familia Pujol por corrupción masiva y la condición subordinada de Artur Mas a este clan.

El dossier Pujol- Andorra está en manos del FBI, la DEA y la CIA.

#25 Santiago, Madrid, 22/11/2015 - 12:44

¡¡ Noticia de última hora en TV3 !!

Los empresarios tienen mucho miedo, ...

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/11/21/catalunya/1448135746_588922.html

El plan soberanista de Mas causa una fuga de empresas hacia Madrid

Este año casi 700 empresas han trasladado su sede social a Madrid

#24 BEJOTA, BCN, 20/11/2015 - 17:11

Última hora
El Cercle d?Economia insta Mas a canviar el rumb o fer eleccions
Lluís Pellicer Barcelona
El 'lobby' adverteix que la declaració independentista ja està frenant inversions i condicionant la localització d'empreses a Catalunya

#23 anna, Banyoles, 20/11/2015 - 10:33

Crec que el titular és erroni, ja es va dir que es prioritzaria el pagament del sistema sanitari (llars, cap,s, hospitals, etc)i així es farà, l' anterior vegada es van prioritzar les farmàcies ara és al revés. Cal recordar que aquesta situació està provocada per l' escanyament que patim del Govern.

#22 griselda romeu pellicer, Barcelona, 20/11/2015 - 10:19

Hay que pagar a las competencias directamente, sin pasar por los ladrones de la generalidad. El victimismo ya no cuela. Sinvergüenzas.

#22.1 anna, Banyoles, 20/11/2015 - 10:36

Griselda, ets una perfecta desinformada. De ben segur que ets una fatxa d' aquestes que s'amaguen sota un nom fals, ja, ja , ja "Griselda Romeu Pellicer"