Publicitat
Societat · 18 de Març de 2020. 13:07h.

La Generalitat diu que "no cal" l'Exèrcit a Catalunya

Buch afirma que és "del tot inncessari"

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha afirmat que desplegar l’Exèrcit a Catalunya és fer-ne “un gra massa” i que és “del tot innecessari”. “A Catalunya no ens cal”, ha insistit. “La solució no és una estratègia militar ni policial”.

Buch ha assegurat que el que ha de fer la policia “és vetllar pel compliment de les normes” i que “els mossos, els policies locals i la guàrdia urbana facin complir la llei”.

El cap de l'Estat Major de la Defensa, Miguel Ángel Villarroya, ha anunciat poc abans en roda de premsa a la Moncloa que l'Exèrcit s'ha desplegat en una trentena de localitats però encara no cal a Catalunya o al País Basc.

Les localitats són: Madrid, Alcázar de San Juan, Tomelloso, Sevilla, Zafra, Málaga, Jaén, Lanzarote, Valencia, Alicante, Castellón, Alcantarilla, Teruel, Vigo, Santiago, La Coruña, Santander, Laredo, Santoña, Avilés, Salamanca, Valladolid, Cáceres, Badajoz, Mérida, Huesca, Jaca, Almería, Ronda, Zaragoza, Orense, Pontevedra, Oviedo, Gijón, Ceuta, Melilla, Palma de Mallorca, Puerto del Rosario, Las Palmas, Tenerife, Córdoba, Cádiz, Algeciras, San Fernando, Getafe y Murcia. A això també cal afegir, Calatayud.

L'alt comandament ha advertit que "vull dir que nosaltres estem desplegant en aquells llocs on s'està veient una sèrie de peticions o s'està veient una sèrie de necessitats". "Per descomptat, País Basc, Catalunya com arreu d'Espanya intervindrem quan així es requereixi o així es necessiti, ni més ni menys. No hi ha diferència, no hi ha un altre criteri que ara mateix ens estigui prioritzant en aquest sentit ". ha afegit.

Foto: @Defensagob
Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#12 Miguel , Sitges, 19/03/2020 - 12:12

Ojalá no llegue a hacer falta

#11 Laughter, L'H - España, 18/03/2020 - 20:47

En Cataluña aún no he visto a nadie desinfectando en los lugares públicos, metro, estaciones, lugares de mucha afluencia de gente.... En cambio en el resto de España ya he visto militares a dos manos desinfectando esos lugares ¿ A que espera la Generalidad para hacerlo? Sois y seréis unos retrasados.

#10 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/03/2020 - 17:29

Hay que decir las cosas tal cual son. El Buch y el racistorra son CRIMINALES. Espero que se os juzgue como tal cuando esto acabe.

#9 Ojotuerto, Calafell.tab , 18/03/2020 - 16:07

Lo que queda del Govern haciéndole competencia a Ana Rosa. Imitando la rotulación de Ana Rosa

#8 atl.lota, pineda, 18/03/2020 - 15:50

El EJERCITO ya deberia estar en Cataluña, Que miedo terneis al ejercito?? Antetodo ESPAÑA, Los que teneis miedo es que sois unas malas personas, VIVA ESPAÑA, VIVA EL REY !!!!!!!!!!!!!!! EL EJERCITO ESPAÑOL EN TODA ESPAÑA,