Publicitat
Societat · 30 d'Agost de 2012. 15:36h.

La Generalitat donarà assistència sanitària a sense papers

Tres mesos després d'empadronar-se

La Generalitat donarà assistència sanitària a sense papers

Boi Ruiz, al Parlament

La Generalitat ha decidit ara -dissabte entra en vigor limitar l'atenció sanitària per a immigrants sense papers a Catalunya, que tindran un període de sis mesos per regularitzar la seva situació i així, poder accedir al servei. La mesura arriba a dos dies que entri en vigor el reial decret del govern espanyol  que limita l'accés a la sanitat pública i els obliga a pagar per accedir-hi.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat que un cop passat aquest termini, que finalitza el 31 de març de 2013, els immigrants que encara estiguin en situació irregular hauran d'acreditar almenys tres mesos d'empadronament per rebre atenció sanitària pública.

El immigrants en situació irregular hauran de presentar un document especial que s'haurà de renovar anualment. L'avaluació del Servei Català de la Salut per accedir a l'atenció hospitalària especialitzada té l'objectiu d'evitar el turisme sanitari.

Ruiz ha apuntat que a Catalunya hi ha unes 600.000 persones en aquesta situació i, d'aquestes, un total de 180.000 serien estrangeres sense papers i la resta de nacionalitat espanyola, alguns amb rendes de més de 100.000 euros.

En la seva compareixença, Ruiz ha explicat que amb aquesta fórmula el govern "compleix amb el reial decret que regula la condició d'assegurat, però va més enllà, seguint així la convicció que la salut és un dret de la ciutadania i no depèn de si s'és beneficiari o no de la Seguretat Social".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 josepxicot, Barcelona, 31/08/2012 - 18:24

Podem fer una altra cosa,llibertat per està afiliat a
la SS,mútues pels catalans i els de fora colla de
culs trencats que es paguin la seva malaïda SS,
com ho veieu,jo tinc mútua i hem va bè,llibertat
per està dins un sistema que fa figa,que el cobreixin
els que ho reben de franc.

#5 JJJ, BCN, 31/08/2012 - 02:12

Objectiu ben clar, farcir la seguretat social de indigents d'arreu del mon, per que els autòctons vagin a les de pagament. Es més del mateix quan torna CiU, ja sigui a l'escola o als hospitals. Un immigrant irregular només te un camí, sortir del nostre país, aixi ho diu la llei...

#4 Fran, Llinars, 30/08/2012 - 23:41

Estic desitjant que una munió d´inmigrants,be millor dit, nouvinguts, desembarquin a la Barceloneta per començar la festa. Ja veuriem si quan siguin majoría en algún lloc, reclamin drets,es presentin a les eleccions i guanyin en algún lloc, si el catalanisme que els possa davant de manifes riu tant.

#3 Efecte Crida, L'Hospitalet, 30/08/2012 - 21:53

Uns veïns equoatorians ja m'han dit que estan fent el possible per a q tota la seva família que viu a Madrid vingui a viure a Catalunya per tal de rebre assistència sanitària gratuïta... S'ha de ser molt insconscient per no preveure q això tindràs un efecte crida arreu de l'estat espanyol!!

#3.1 Gerard, Barna, 01/09/2012 - 20:00

Efecte supervivència i cohesió social perquè no ens podem permetre tenir obert un altre front.

#2 Paliques, BCN, 30/08/2012 - 18:57

Es que no tenemos remedio.....
Como nuestra "casta" no pisa la sanidad publica ha ellos no les afecta.Para eso tienen sus Mutuas. Vengan , vengan todos los "nouvinguts" al oasis que para eso estamos, a mandar....
A los de aqui nos den......