Publicitat
Societat · 25 de Març de 2020. 09:54h.

La Generalitat encara no posa en marxa hospitals de campanya com a Madrid

Alba Vergés diu que “ens ho estem plantejant absolutament tot” però no ho aclareix

La Generalitat encara no posa en marxa hospitals de campanya com a Madrid

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha explicat que a diferència de Madrid no han posat encara en marxa hospitals de campanya, malgrat admetre també que s’ho estan plantejant.

“A Madrid al recinte Ifema acull pacients derivats d’hospitals. Vostè preveu l’us de les instal·lacions també com a hospital de Fira de Barcelona?”, li han preguntat.

“En aquest triplicar els espais d’UCI que necessitarem ens ho estem plantejant absolutament tot. Estem valorant no tant l’espai sinó la manera com atendrem. Són els assistencials que ens han de dir de quina manera fer-ho.Ho posarem tot per complir aquelles condicions que ells ens posin. Estem valorant diferents espais i diferents alternatives”, ha respost.

Vergés ha explicat que “encara tenim marge de llits UCI”, a més d’assegurar que “de moment, no tenim indicis de col·lapse sanitari”. També ha assenyalat que ”fa setmanes que ens vam espavilar a fer comandes de material sanitari, no hauríem pogut esperar a les compres centralitzades que van tard”.

La consellera ha denunciat que els 640.000 testos ràpids adquirits pel Ministeri de Sanitat “encara no han arribat, tampoc sabem quina en serà la quantitat”.

“No descartem fer com el País Basc, on s'estan fent tests ràpids de detecció del coronavirus entre els conductors que es mouen pel territori per frenar la propagació de la malaltia”, ha dit.

"La xifra de positius creix, però ens preocupa molt la de les persones greus. La velocitat de sortida és molt més lenta que la d'entrada, per això parlem de triplicar espais”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Divergent total, BcN, 25/03/2020 - 13:23

PLANTEJA'T DIMITIR i posar el teu sou a disposició dels hospitals. I DÓNA GRÀCIES A L'EXÈRCIT QUE US DESINFECTA L'AEROPORT I BADALONA.

#3 Neferu, Barcelona, 25/03/2020 - 11:48

Normal. Con la demostración que nos han hecho de su nivel de CI, necesitan muuuucho tiempo para pensar si es necesario montarlo o no, si nos reportaría algún beneficio, o pasaría como con las mascarillas, que no eran necesarias y ahora resulta que han gastado 35millones en ellas sin ser " necesarias". Espero que por lo menos estén libres del 3%

#2 jaume , Igualada, 25/03/2020 - 11:24

Alcalde d'Igualada respon a una pregunta de la sexta. Te una agilitat per no contestar i formar frases sense dir res que es impresionant.
https://www.youtube.com/watch?v=UmOVBgiY690 minut 14:50

#1 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , CONSELLERA ELS HOSPITALS DE CAMPANYA DELSMILITAR FAN MOLTA FALTA SON PER SALVAR VIDES DE CATA, 25/03/2020 - 10:52

TENIN LA PITJOR CRISIS SANITARIA MUNDIAL Tambe a Catalunya amb LA PITJOR CONSELLERA DE SANITAT DE Consevol PAIS EUROPEU O MUNDIAL..La crisis mes gran sanitaria la PITJOR Amb EL PITJOR GOVERN CATALÀ de la historia de Catalunya ARA Ens faltaria tenir un PRESIDENT DE CATALUNYA CON VA SER JORDI PUJOL . Ara fa molta falta

#1.1 La Mare Superiora, Saint Kitts and Nevis, 25/03/2020 - 15:15

I tant que sí! Aquesta gent d´ara no té ni el 3% de la capacitat del meu home! Amb el Franco,vull dir amb el Jordi,això no passava!