Publicitat
Societat · 16 de Novembre de 2016. 21:41h.

La Generalitat equipara islamofòbia a terrorisme islàmic

La Secretaria General de Migracions fa servir l'eufemisme "extremisme violent" en comptes de gihadisme

La Generalitat equipara islamofòbia a terrorisme islàmic

Oriol Amorós

El Govern equipara islamofòbia i gihadisme en unes jornades que la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania organitzarà aquest divendres al Palau Macaya de Barcelona. Sota el títol, ‘Estratègies per a la lluita contra la islamofòbia i l’extremisme violent a Catalunya’, l’àrea dirigida per Oriol Amorós vol impulsar “una reflexió sobre el model català de convivència, basat no tant en l’assimilació o la segregació, sinó en la interculturalitat”.

Durant les jornades també es preveu abordar els riscos de l’islamisme radical, tot i que la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania evita parlar de terrorisme islamista i fa servir l’eufemisme “extremisme violent”.

Entre els experts en matèria de seguretat que hi participaran, hi destaquen el director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, que clourà les jornades; i l’inspector de la policia catalana, Lluís Paradell, que intervindrà en la taula rodona sobre ‘Experiències en l’àmbit del Govern de la Generalitat’.

Des de la secretaria d’Oriol Amorós, en tot cas, s’assegura que “l’enfocament sobre les dues temàtiques -islamofòbia i extremisme violent- posa l’accent en la intervenció social i la prevenció, i no en els aspectes de seguretat”.

El mateix secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania serà l’encarregat de moderar una taula rodona sobre ‘Extremisme violent, una aproximació des de la intervenció social’, en la qual participaran Mehdi Mozaffari del departament de Ciència Política de la Universitat d’Aarhus; i Najeeb Ahmed de la West London Initiative.

Per la seva banda, el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, dirigirà la taula ’Islamofòbia, una amenaça a la cohesió social en una societat plural’. Hi participaran
el psicòleg i escriptor Saïd El Kadaoui; l’antropòleg i membre de la plataforma ‘Stop als Fenòmens Islamòfobs’, Alberto López; i el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, Mohamed El Ghaydouni.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#13 jaume, barcelona, 28/11/2016 - 13:28

el que és fals és la notícia mateixa. He estat a prop de la redacció del document tot i que no hi tinc res a veure i no s'equiparen els dos en absolut. Es vol lluitar contra la islamòfobia i contra l'extremisme violent. Solament es diu que els dos es retroalimenten, però no s'equiparen.

#12 pepe.-., andorra, 18/11/2016 - 22:16

despues se extrañan de q el FN gane con mas del 40% de los votos en el rosellon o q los useños pasen de hilaria o q los colombianos e ingleses les den una patada en salva sea la parte a sus politicos. Ellos van por un lado, por dinero claro, y los demas por otro. Parecen vendidos a los saudies...

#10 fernandomartinez@@, BSE(uk), 17/11/2016 - 13:54

WELCOME to CATALABIA, La República Árabe de Catalabia, el sistema judicial será la sharia, con el árabe como idioma oficial, el islam religión oficial, y el Burka como trapo nacional. Para hacerlo más oficioso-histórico van a nombra Conde de Barcelona al Rey de Marruecos

#9 un musclu, bcn, 17/11/2016 - 09:27

Espero que no us tingueu que penedir de la vostra visio esbiaxada o oportunista....

#8 Alejandro, Barcelona, 17/11/2016 - 08:44

Es que los que lideran la independencia tienen una forma muy particular de entender las cosas, se han creado una ética a su medida: yihadismo= a islamofobia; no respetar las leyes Constitucionales= a democracia; Robar al pueblo a cuatro manos= a honorabilidad y respeto al ciudadano que robas; y suma y s