Publicitat
Societat · 6 de Novembre de 2020. 19:32h.

"La Generalitat és hostil al castellà"

Fernando Sánchez Costa: "les famílies ja no podran recórrer als tribunals"

"La Generalitat és hostil al castellà"

Les famílies ja no podran demanar l'escolarització en castellà a Catalunya després que ahir s'aprovés l'esmena pactada entre ERC, el PSOE i Podem que elimina la consideració del castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament a Catalunya.

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha explicat en una entrevista a e-notícies que les famílies "tindran molt més difícil apel·lar als tribunals per tenir educació en castellà" a Catalunya.

Tanmateix, ha reconegut que "les famílies que ho havien fet no eren moltes perquè s'ha de ser molt valent per fer-ho", però ha reclamat "un acord lingüístic a Catalunya de convivència perquè tenim un patrimoni extraordinari".

Sánchez Costa considera que la votació "és un tret al preu del PSC" i ha afegit que "per al constitucionalisme català ha estat un cop molt dur, una humiliació completament innecessària". "De facto es tracta el castellà com a llengua estrangera", ha lamentat.

El líder de Societat Civil Catalana ha reconegut que aquest canvi "no canvia massa", però ha criticat que "la Generalitat és hostil al castellà". "Els líders polítics catalans no saben parlar castellà i això a l'empresa privada té conseqüències", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#22 luis, barcelona, 07/11/2020 - 19:47

Dice.
....Els líders polítics catalans no saben parlar castellà i això a l'empresa privada té conseqüències....

¿Y que? Per tot politic catalá, Aixó es una ventatja
L' ENDOLL ES CERTIFICAT a CUALSEVOL XIRINGUITO

#21 Joanet, Bcn, 07/11/2020 - 13:41

Dice Recaredo #1:

"Quien puede pasearse por el mundo hablando en catalán?" y remarca ufanoso que el castellano lo hablan 500 millones de personas.
Pues mira, el portugués lo hablan 260 millones, y en el entorno donde estamos, Europa, ni el castellano, ni el portugués, ni el catalán sirven para nada. Recaredo, sal de tu aldea y viaja.

#21.1 Menjamela Grandi, Anapurna, 07/11/2020 - 18:30

Claro que sí, Juanillo. Qué manera más burda y tonta de querer equiparar el peso, el uso y la presencia de dos idiomas mundiales como el español y el portugués con una lengua regional como el catalán. Viaja tú, anda, que mientras el español lo será siempre, el catalán nunca será oficial en la ONU ni con la independencia de Narnia.

#21.2 Pere que tomba, BCN, 09/11/2020 - 17:00

Doncs el català es pot fer servir a la ONU gràcies a Andorra des del 93, ignorant. En principi, com a idioma suposadament espanyol que és, hauría de ser motiu d'orgull, si no fossis un racista de m*rda, clar. El que diu el company és veritat: a la UE; fora d'Espanya, el castellà serveix pel mateix que el català: de res.

#20 luis, barcelona, 07/11/2020 - 12:47

En Egipto. En un espectáculo unas señoras piden cassetes en catalan
El guia responde.
Aqui vienen tantos millones QUE HABLAN INGLES, FRANCES, CHINO, ESPAÑOL, ALEMAN, RUSO....
Y todos lo tienen en sus IDIOMAS
¿Que es eso de CATALAN?

VIVIDO POR MI

#20.1 luis, barcelona, 07/11/2020 - 19:40

Me olvide dos cosas....
Mencionar al JAPONES
Y explicar el CABREO MONUMENTAL de las señoras, por el xoteo que se monto
Que fue épico


#19 Flanagan, Tabarnia City, 07/11/2020 - 12:29

Que buena tertulia de estos dolços,
dolcacatalunya.com/2020/11/el-psc-ya-no-es-una-opcion-constitucionalista-una-gozada-la-hora-dolca-de-anoche/

#18 ahora AJO y AGUA!, bcn, 07/11/2020 - 09:47

yo, que ya tengo más de 40 tacos, me acuerdo como en la TV, en los años 80s y 90s, continuamente se tachaba al PP de "anti-catalán" porque siempre estaba contra la inmersión... y como Pujol ganaba siempre en las autonómicas y PSOE y Comunistas ganaban en las generales en Catalunya, votados por el 90% de castellano-hablantes... ahora AJO y AGUA!