Publicitat
Societat · 3 de Juliol de 2020. 19:17h.

La Generalitat es resisteix a confinar Lleida

El Govern té ara competències per fer-ho

La Generalitat es resisteix a confinar Lleida

La Generalitat no confinarà la regió sanitària de Lleida malgrat l'increment de casos de coronavirus que s'han produït en la darrera setmana. La consellera de Salut, Alba Vergés, que ha comparegut aquest divendres a la tarda des de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, ha informat que "la tendència ara és creixent", però no ha anunciat cap mesura de prevenció de mobilitat.

"Els brots en si no ens preocupen" ha dit Vergés, que ha remarcat que s'ha reforçat l'àmbit assistencial de l'Hospital mitjançant l'ampliació de l'espai. Amb la finalització de l'estat d'alarma, les competències en relació a la Salut van tornar a la Generalitat.

"El percentatge de positius són molts a Lleida, respecte a les proves també hem vist una tendència a l'alça, això ens fa pensar que l'epidèmia és de creixement. Això és important remarcar-ho més enllà de parlar dels brots que hi pugui haver, els brots en si no ens preocupen" ha apuntat la consellera.

"Ho hem fet molt bé des del territori. Tots els dispositius perifèrics i socials que s'han pogut obrir, la contenció, la detecció, el seguiment dels casos, les hospitalitzacions... tot això ajuda a preservar capacitats assistencials de l'Hospital Arnau de Vilanova" ha defensat.

"De brots en tenim i en tindrem en molts indrets, això forma part d'estar en una transmissió del virus en una epidèmia" ha explicat la consellera. "Un brot poden ser tres casos connectats. Si tinc 40 brots de famílies de 40 membres identificats aïllats, no em preocupa. Tres casos aïllats, que no tinc lligam però no tinc una traça del cas índex, és aquí quan podem dir que el virus corre de forma diferent. No ens preocupa tant un gran volum" ha apuntat. La consellera ha incidit en el missatge de la importància de mantenir la distància entre les persones, la higiene de mans sovintejada i l'ús de mascareta.

El president de la Generalitat Quim Torra, va reclamar al president del Govern espanyol el "retorn de les competències" durant una de les reunions que va mantenir conjuntament amb la resta de presidents autonòmics el passat 24 de maig. El president català va subratllar aleshores que "el factor temps és essencial" i que "cal actuar de manera urgent i executiva".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#13 Ojotuerto, Calafell.tab, 04/07/2020 - 02:56

Ha tenido que ser Madrid, (Sr. Simón). Quién anunciara la situación sanitaria en Lérida. El colmo sería que tuviera que ir la UME a desinfectar las pijocarpas sanitarias de colorines....

#12 Tabarnés puro, Barcino, 03/07/2020 - 23:26

A parte de para tocar los cohones, ¿alguien me puede decir para qué sirve la Degeneralidad?

#11 Flanagan, Tabarnia City, 03/07/2020 - 21:59

Viendo que todo lo miran electoralmente que es lo único que les interesa a ver quien es el que le pone el cascabel al gato,que se jodan los ciudadanos.

#10 Freedom for Tabarnia, Tabarnia city, 03/07/2020 - 21:29

¡¡Toma Déjà Vu!!, no sé a vosotros, pero a mí esto me recuerda a finales de febrero y principios de marzo... La duda es cuantos muertos, y cuanta pobreza y hambre nos va a traer esta vez la desidia e ineptitud de nuestra vomitiva clase política y gobernante... Mi única certeza es que pase lo que pase, ninguno de estos inútiles dimitirá, eso se

#9 Alberto Martínez, San Andrés de Llavaneras, Tabarnia, España. Unión Europea., 03/07/2020 - 21:15

Que les confinen , y que les hagan Comunidad Autónoma.
LIBERTAD PARA TABARNIA.

Por qué el voto de los ilerdenses vale el triple que el de los Hospitaletenses o barceloneses ?