Publicitat
Societat · 9 d'Abril de 2020. 17:33h.

La Generalitat es resisteix a obrir l'hospital de la Guàrdia Civil

Malgrat haver-hi pacients infectats a Sant Andreu de la Barca

La Generalitat es resisteix a obrir l'hospital de la Guàrdia Civil

El Govern es resisteix a obrir l'hospital de campanya de 140 llits habilitat per la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, que continua buit malgrat que hi ha afectats per Covid-19 als seus domicilis. L'alcalde de la localitat, Enric Llorca, ha reiterat aquest dijous a través d'un vídeo a Facebook que han posat a disposició del Departament de Salut "tant l'hotel medicalitzat com l'hospital de campanya" i ha manifestat que "volem que els nostres ciutadans afectats pel Covid-19 vagin allí com més aviat millor, en lloc d'estar als seus domicilis". Llorca ja va manifestar aquest dimecres que "la situació als centres sanitaris de la ciutat segueix fent necessària la posada en marxa de l'hospital de campanya per atendre els afectats pel coronavirus".

El president de la Generalitat, Quim Torra, desconeix el motiu pel qual no s'està utilitzant l'hospital de campanya habilitat per la Guàrdia Civil en el pavelló de Sant Andreu de la Barca. Torra, preguntat aquest dijous en una entrevista a Rac1 sobre quins són els criteris per paralitzar l'hospital de Sant Andreu de la Barca, ha afirmat que millor que adreci la pregunta a la consellera perquè "no conec els detalls". "Li prego que faci aquesta pregunta a la consellera de Salut perquè no conec els detalls" ha respost Torra.

La consellera de Salut, Alba Vergés, preguntada en roda de premsa sobre la situació de l'hospital habilitat per la Benemèrita que a hores d'ara està buit, ha afirmat que "seran habilitats quan es necessitin". "Tenim habilitats moltíssims espais que avui no estan oberts però que estan preparats per quan els necessitem" ha apuntat.

"Tot allò que necessitem a Salut, aquells espais que es necessitin i treballin conjuntament amb el Departament de Salut seran habilitats quan es necessitin, per això tenim habilitats moltíssims espais que avui no estan oberts però que estan preparats per quan els necessitem" ha indicat.

La consellera també ha advertit que en un futur es poden necessitar si el desescalament "no és el que pertoca" i que, per tant, "no renunciem absolutament a res ni a cap espai". "Això no s'ha acabat, podem tenir bones dades però podem patir també si aquest desescalament no és el que pertoca. No renunciem absolutament a res ni a cap espai però si us plau, amb tota coordinació amb el Departament de Salut" ha dit.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#24 Flanagan, Tabarnia City, 10/04/2020 - 22:57

Denunciado está,la mayoría estamos esperando que el juez aplique la ley.

#23 Jesús, Barcelona, 10/04/2020 - 15:56

Creo que está bastante claro por qué no quieren abrir ese hospital de campaña... Por la imagen se ve claro. Un logotipo de la Guardia Civil en cada cama. Me imagino que los indepes prefieren morir antes que meterse en una cama de esas. Como si la ideología pudiese salvar vidas

#22 Neferu, Barcelona, 10/04/2020 - 12:32

Esto es lo mucho que le importa la salud de los catalanes: antepone su odio al ejército a la atención de los enfermos. Estos son los valores del nazionalismo radical de los lazis amarillos, y ahí está el hospital montado, esperando pacientes que no llegan porque el hospital lo ha montado el ejército español y Torra odia hasta el nombre de España

#21 Iñigo, Palma, 10/04/2020 - 11:05

Los 'lideres independentistas' catalanes anteponen su odio y racismo a todo lo que representa España que son capaces de sacrificar las vidas de las personas a las que dicen servir. Y todavía hay gente del lado nacionalista que lo justificaran, todo por la nación catalana. visca catalunya, morin els catalans. Ale a votarles

#20 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 10/04/2020 - 11:04

lo que no termino de entender es como no se están utilizando los miles de camas hospitalarias privadas que hay en esta región, es como si fueran intocables, ¿no será porque esos hospitales y mútuas son propiedad de las casta catalanista?