Publicitat
Societat · 25 de Febrer de 2020. 17:07h.

La Generalitat es veu capaç de "contenir els casos"

Salut fa una crida a no saturar "els serveis d'urgència"

La Generalitat es veu capaç de "contenir els casos"

Assumpta Ricard

La gerent de processos integrals de Salut del Servei Català de Salut, Assumpta Ricard, ha afirmat que "serem capaços de contenir els casos" de coronavirus que s'ha diagnosticat aquest dimarts a Barcelona. Ricard ha manifestat que "no caldrà un pla de contingència" i ha insistit en què "el 80% dels casos són lleus". "L'alerta ve perquè els casos són nous, no per la gravetat", ha apuntat, alhora que ha insistit que "el sistema està preparat".

La doctora ha ressaltat que hi ha un sistema de comunicació amb els professionals i els serveis d’urgència per “vehicular el protocol” i “contenir la por” dels ciutadans. També ha explicat que el CatSalut ha dissenyat un pla de contingència per als diferents escenaris que han projectat els professionals sanitaris. “És una situació nova i estem a l'aguait”, ha tranquil·litzat.

Ricard ha demanat als ciutadans que creguin presentar símptomes de la malaltia que truquin primer al 061 abans d’anar a urgències. "Si saturem els serveis d'urgència, serà dramàtic”, ha reconegut la gerent de processos integrals de Salut. La doctora ha explicat que "cada dimecres ja es fa una videoconferència per gestionar la situació” als centres d’urgències.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Figueras, Figueras, 26/02/2020 - 10:42

Si si.. la DeGene es veu capaç de contenir moltes coses, com les multinacionals... i quant això no succeeixi, serà culpa de Madriz, que son molt dolents....
I tot el ramat BeeeBeeee, Madriz nos roba!!! Beeeeeee, Ni oblit ni perdó!! Beeee

#5 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 25/02/2020 - 21:43

Igual que contuvieron a los terroristas de Las Ramblas?

Mucha chulería tenéis para tanta inutilidad

#4 et, sabadell, 25/02/2020 - 18:07

si diu que pot es que no , fugirant els concellers de la genialitat
a frança ...belgica....

#3 botifler1914, Waterpus, 25/02/2020 - 18:04

La Generalitat es veu capaç de "contenir els casos"

Pues yo no, son unos chupopteros que solo valen para llevar lacitos.

#2 La Mare Superiora, Anguilla, 25/02/2020 - 17:50

Penediu-vos,pecadors,fornicadors! La fi del món ja és aquí! I nosaltres que no tenim ni cinc!