Publicitat
Societat · 30 d'Abril de 2014. 18:54h.

La Generalitat esgotarà “tots els mecanismes legals”

La consellera d’Ensenyament anuncia que presentaran un recurs per demanar la suspensió de la decisió del TSJC

La Generalitat esgotarà “tots els mecanismes legals”

Una imatge d'arxiu de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat aquest vespre que presentaran un recurs al Tribunal Suprem (TS) per demanar la suspensió de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a impartir el 25% de l’ensenyament en castellà en cinc escoles catalanes.

Rigau ha afirmat que “esgotarem el darrer alè per defensar el model d’escola catalana”, ha apuntat que aquesta defensa catalana requereix de “persistència, constància i serenitat”, i ha dit que la Generalitat farà servir “tots els recursos legals” en aquest sentit per mantenir el model d’immersió lingüística.

La consellera també ha explicat que el pròxim dimecres es reuniran amb els directors dels centres afectats i amb les associacions de mares i pares d’alumnes per analitzar la situació i per “donar la tranquil·litat als directors i titulars que el que hàgim de fer ho farem de manera consensuada fins que esgotem tots els recursos”, ha assenyalat Rigau.

Una reacció que arriba després que el TSJC hagi desestimat tots els recursos presentats per la Generalitat, els directors de diversos centres i associacions, tot instant les cinc escoles catalanes afectades a aplicar el 25% de l’ensenyament en castellà a les aules on ho demani un sol alumne.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#15 valencia, valencia, 01/05/2014 - 19:16

esta en su derecho de recurrir donde haga falta pero mientras tanto que aplique ya la sentencia quees lo que pide el tribunal

#10 ÚNICO Territorio del MUNDO (mundial) ............., ÚNICO Territorio del MUNDO (mundial) ..., 01/05/2014 - 15:27

1) CAT es el...ÚNICO Territorio del MUNDO (mundial) ... donde se EXCLUYE La Lengua OFICIAL del Estado de la ENSEÑANZA, la ADMINISTRACIÓN y la SEÑALIZACIÓN...

2) BILINGÜES en TODO=ESCOCIA-País de GALES-IRLANDA-QUEBEC(=donde la INMERSIÓN Lingüística es VOLUNTARIA)........................

#9 José Quinta, L'Hospitalet de Llobregat, 01/05/2014 - 11:38

Curioso este gobierno regional que propuso en el Estatuto que todas las causas legales surgidas en Cataluña tuvieran como última instancia el TJSC y en cuanto éste no les da la razón acuden al TS, es decir, al máximo tribunal del Estado. Así me gusta, coherencia.

#8 Alvar, Bcn Española, 01/05/2014 - 09:40

Aquets i la Rigau de que van? No volem un pais normal. Doncs volem castella del bo i al 50% a totes les escoles catalanes. No volem acabar parlant com la senyora Rivera i fer el ridicul.

#7 Pere, Girona,Spain, 01/05/2014 - 08:28

A aquesta dona li encanta anar de màrtir quan va a les reunions a Madrid; sembla com si ella tota sola salvarà la inmersió.