Societat · 7 de Desembre de 2011. 14:50h.

La Generalitat expedientarà funcionaris pel bloqueig de la Model

El director de Serveis Penitenciaris denuncia que "utilitzen metodologies antidemocràtiques"

La Generalitat expedientarà funcionaris pel bloqueig de la Model

Una imatge de la càrrega, pel bloqueig de la Model

El director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Ramon Parés, ha anunciat que la setmana que ve començaran a obrir expedients disciplinaris contra els protagonistes dels incidents durant la protesta laboral a les portes de la presó Model de Barcelona, que va acabar amb enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra.

En declaracions als periodistes després de dues noves protestes aquest matí a Barcelona i Lleida, ha advertit que els sindicats perden la seva legitimitat de defensar el col·lectiu quan "utilitzen metodologies antidemocràtiques que posen en risc la seguretat a les presons i la vida de la població reclusa i els treballadors".

Per al director de presons això és un conflicte merament retributiu davant del que els sindicats estan prement "massa".

Ha recordat que en deu anys ha augmentat un 28% la població reclusa a Catalunya mentre que el nombre de funcionaris de presons ho ha fet un 40%, i ha advertit que el conveni que s'està negociant no podrà mantenir les mateixes condicions que el 2006, perquè "el context és molt diferent".

Per últim, Parés ha avançat que investigarà qui han estat els promotors de les protestes a la presó de Lleida, que han impedit l'entrada del torn de matí, que encara no han estat identificats perquè "el conflicte està molt viu".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 josepxicot, Barcelona, 08/12/2011 - 19:35

Aquests de la Gene,volen tornar als anys de Franco amb sous de miseria,i dictadura a callar
i com a LLeida manar obrir totes les cel-les per
a fer que entressim tots els funcionaris,ja que
al saber-se que perillaven la guàrdia de nit,van
acabar la protesta.La Consellera al jutgat

#7 Lluis, Igualada, 08/12/2011 - 01:02

Sindicats teledirigits pels que no han sabut digerir la GRAN PATACADA per dur a terme una NEFASTA GESTIO i ara volen desestabilitzar el nou Govern..els i només ells son els responsables de la caixa buida de la Generalitat..El fiscal no fara res per exigir responsabilitats penals?

#6 seles, girona, 07/12/2011 - 19:33

Quina indecència aquest director de la presó de Lleida amenaçant expedientar a tort i a dret als que feien ús de la llibertat d'expressió!. A Brusel·les els hem de fotre a tots aquests que manen!. Ja veueu quina dictadura impera a la Generalitat!. Ja se'ls veien els plumels als "millors"

#6.1 Marc3, Barcelona, 08/12/2011 - 14:03

"llibertat d'expressió": has quedat ben retratat, noi, no cal dir res més

#5 seles, Girona, 07/12/2011 - 19:24

Tots els honrats som contribuents i d'aquí surt els diners que paguem entre tots l'atur als pobres treballadors que acomiaden empresaris rics.
Apa, que el govern dels millors us ha donat carta blanca per fer el que volgueu i a sobre amb xuleria. Quin pas enrere tan gran!

#4 seles, Girona, 07/12/2011 - 19:22

Hem tornat a la dictadura de franco?. S'ha acabat la llibertat d'expressió?. El govern dels millors vol dir callar la boca, abaixar el cap i sobretot baixar-nos els pantalons?. L'empresari és Deu?. El treballador ha de renunciar als drets aconseguits al llarg de la història?. Això és real o un malso

#4.1 Un funcionari de 4-C, Bcn, 08/12/2011 - 00:57

Llibertat d´expressió Si --coaccions,insults i amenaces i bloquejos dels drets de la resta de persones que no volen secundar el que no és defensable més propi de dictadors amb prebendes adquirides i que no volen perdre els Xollos rotundament NO!