Publicitat
Societat · 14 de Novembre de 2013. 13:16h.

La Generalitat explicarà el 1714 a les escoles

Un governador militar va prohibir enlairar estels a Barcelona

La Generalitat explicarà el 1714 a les escoles

Calçada i Homs, durant l'acte

El comissari dels actes del Tricentenari impulsats per la Generalitat, Miquel Calçada, ha explicat que dedicaran “una atenció especial” a l’ensenyament i és per això que han preparat una sèrie d’activitats per apropar els fets del 1714 a les escoles.

Calçada, que aquest dijous ha participat en la presentació dels actes acompanyat pel conseller Francesc Homs, ha dit que “hem volgut apropar el Tricentenari a tothom i que tothom se’l faci seu”.

En aquest sentit, la commemoració també dedicarà una “atenció especial a l’ensenyament”. “De tots els àmbits en què es divideix aquesta commemoració, l’ensenyament representa millor que cap altre la continuïtat entre el passat i el futur”, ha argumentat.

Segons Calçada, “l’aprenentatge de la nostra història i la transmissió de valors col·lectius per una banda, i la producció de nou coneixement i la promoció del talent per l’altra, és un dels objectius d’aquest eix de l’ensenyament”.

Per tot plegat, han dissenyat un catàleg d’activitats “que gira a l’entorn dels centres d’ensenyament, mestres i alumnes”. “Volem dotar-los d’eines per entendre i difondre amb rigor els fets de 1714 i les seves conseqüències”, ha sentenciat.

Entre d’altres coses, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament publicaran un web dedicat a la commemoració amb recursos didàctics de nova creació adaptats als cicles formatius. “Volem que també a les aules el Tricentenari tingui el ressò corresponent”, ha explicat el comissari dels actes. 

“Reviurem el passat i ens rebel·larem encara avui contra l’edicte del governador militar de Barcelona que prohibia fer volar estels a la ciutat”, ha afirmat Calçada, el qual ha avançat que des de totes les escoles del país “se’n enlairaran milers amb missatges vinculats a la llibertat i els drets de les persones, en el marc d’una jornada per la llibertat i els drets humans”.

També donaran “la benvinguda als universitaris internacionals que trien Catalunya, els aproparem a la realitat del país i els convidarem a compartir la seva experiència convertint-los en els millors ambaixadors”.

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#47 Julio, Barcelona, 16/09/2014 - 23:39

Malgrat l'activitat és molt maca i adequada per fer amb la canalla, la prohibició de fer volar estels data del 1775, i no té cap relació amb la guerra de Successió (referència a dialnet.unirioja.es/descarga/articulo/85900.pdf).

#46 pepito, barcelona, 15/11/2013 - 18:06

pobres chavales ...... ¿porque no mejor el 1492 que es mucho mas importante....? vaya verguenza.......

#45 Dvip, Bcn, 15/11/2013 - 17:04

A mi que no me jodan!!! Pero a quien coño le interesa lo que paso hace 300 años? Porque la verdad la historia es un toston de cojones!!!! Y antes que salga el tipico diciendo cani españolista, dire que tengo licenciatura y master!!!!

#44 BEJOTA, BCN, 15/11/2013 - 16:06

Sr. Calçada: Un historiador i director de l'Escola Normal de Barcelona digué "que'ls cataláns han d'estudiar l'historia dues vegades:de nens i d'adults perque de nens ,sols escoltan mentides

#43 pepito, barcelona, 15/11/2013 - 11:49

Calzada...Chupoptero.... ya esta de vivir del cuento