Publicitat
Societat · 5 d'Octubre de 2021. 18:34h.

La Generalitat fa més costat a un candidat de la CUP que als Mossos

Va demanar rebaixar la condemna a Marcel Vivet per "raons humanitàries"

La Generalitat fa més costat a un candidat de la CUP que als Mossos

La diputada del PPC Lorena Roldán ha qualificat d'"autèntica vergonya" el recurs d'apel·lació contra la sentència que va condemnar a l'activista independentista i candidat de la CUP, Marcel Vivet, a 5 anys de presó per desordres i atemptat a un mosso en la protesta 'Holi' contra Jusapol el 2018.

El recurs, segons ha denunciat Roldán, "afebleix la moral dels Mossos" perquè "en comptes de defensar al mosso, defensen l'agressor". La Generalitat al·lega que "el mosso anava abillat amb l'uniforme i amb el casc", remarca que "aquesta agressió no va consistir en un atac a punts vitals de l'agent" i afegeix que "només va requerir una primera assistència facultativa". "Què li ha de passar al mosso perquè el seu Departament defensi al mosso agredit i no a l'agressor?, ha demanat al conseller d'Interior..

També lamenta que el recurs demana que es rebaixi la condemna de quatre anys i nou mesos de presó a sis mesos per "raons de caràcter humanitari, atès que una penalitat com la proposta faria possible la suspensió de la pena privativa de llibertat imposada, evitant així tot el que això pot arribar a suposar per a una persona jove i sense antecedents".

"Vostè està aquí dient que a aquest senyor que se li ha condemnat per un delicte de desordres públics, d'atemptat contra l'autoritat amb objecte perillós i de lesions contra aquest mosso d'esquadra, que pobret, que li rebaixin la pena perquè, miri..., per raons humanitàries. I al mosso, doncs, si potser, ja que el defensin uns altres", ha lamentat Lorena Roldán.

Finalment, la diputada del PPC ha explicat que l'agent s'ha buscat el seu propi advocat després del recurs de la Generalitat i, com a conseqüència "el jutjat ha donat per apartat al lletrat de l'Administració", però ha lamentat que l'Administració hagi recorregut aquesta decisió al·legant que no estan "defensant els interessos del mosso d'esquadra, estic defensant els interessos de la Generalitat".

lorena.jpg

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet, 06/10/2021 - 09:57

estan defendiendo que si la CUP no les apoya se acaba el gobern y seles acaba el chollo. Después se extrañan que los mossos tengan que salir corriendo, como para enfrentarse a alguien, y que además sea un cupero, se le cae el pelo si hiere a alguno intentado defenderse, con recursos como es han desprovisto a los mossos de cualquier autoridad

#5 Neferu, Barcelona, 06/10/2021 - 09:34

Pues no es que me alegre, no . Pero los mossos ya podrían ir espabilando y dándose cuenta de a quienes están haciendo caso, de lo que pueden esperar de este Desgovern autoritario que les obliga, muchas veces a violar o desoír las leyes del Estado. ¡¡Espabilar, Mossos, porque los constitucionalistas poco podemos hacer aunque os apoyemos!

#4 MANUEL FERNANDEZ, ESPLUGAS DE LLOBREGAT, 06/10/2021 - 09:16

Vale ahora el ciudadano de a pie tendrá un argumento legal para impugnar una pena superior a 6 años por los motivos que fueran , porque como lo hizo por razones humanitarias pues ya estaría exonerado. " Señoría la mate porque era mía"

#3 Marcial Heredia, el circo de la tele, 06/10/2021 - 08:41

Apreteu apreteu, no lo decía en vano, si apretaban ellos les darían la cobertura.

#2 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 06/10/2021 - 00:24

"Institut Ostrom Catalunya @InstitutOstrom

Els resultats de l’Índex europeu de Qualitat del Govern (#EQI) a Catalunya són demolidors. Ocupem el lloc 137 de les 210 regions europees, amb un valor molt per sota de la mitjana"

Som una maravella com diu la meva tieta Gertrudis

#2.1 Neferu, Barcelona, 06/10/2021 - 09:38

El mundo los mira y tienen su propia opinión a pesar del apoyo que reciben de Bruselas los fugados , y a pesar del enorme gasto del dinero público que han gastado en explicar "su leyenda negra" sobre España