Publicitat
Societat · 23 de Maig de 2020. 19:15h.

La Generalitat farà trampes amb les regions sanitàries

Ara unificarà les tres de Barcelona després d'haver criticat les províncies per al desescalament

El Govern va reclamar les regions sanitàries en comptes de les províncies com a unitats territorials de referència per al desconfinament, però ara afirma que té “lògica” unificar les dues regions de l'àrea metropolitana amb la Barcelona ciutat per millorar la mobilitat a partir del proper dilluns 25 de maig, quan aquestes àrees entrin en la fase 1 de la desescalada.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha argumentat a pregunta d'El País que “havíem d'assumir que en aquestes tres regions hi viu el volum de població més gran de tot el país que són més de cinc milions de persones”. També ha defensat la unificació de les tres regions en una de sola perquè hi ha “una bona evolució” de la pandèmia i de les dades epidemiològiques.

“Té lògica plantejar-se una mobilitat diferent que tenir les tres regions separades”, ha afirmat Vergés, qui ha manifestat que s'ha de treballar la proposta amb l'Ajuntament de Barcelona, les dues àrees metropolitanes i els municipis afectats.

Alba Vergés
Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Decebut, bcn (tbn), 24/05/2020 - 16:42

Visca Tabàrnia unida i lliure de Tractòria!!! Per fi algú entén les nostres reivindicacions!!

Gràcies, consellera!

#9 Ojotuerto, Calafell.tab, 24/05/2020 - 15:22

Se propone :::: " Xarxa de municipis Sanitaria" "Diputació Sanitaria" Xarxa Sanitaria de Municipis"
"Diputació de Bienestar i familia" "Veguería de Xarxas de Sanitat de Municipis" "Mancomunitats de Sanitats" "Sanitat i Bienestar De les Carcasa de Municipios" "Ara sí, ara no. De la sanitat'. "Consorcio Sanitaria de Caracas de Munici

#8 R.Sanitària Barncelona, Barcelona, 24/05/2020 - 12:55

A veure si ens aclarim d'una vegada que això sembla el joc dels disbarats, aquest dilluns els barcelonins en Fase 1 podem anar a Badalona, L'H, o encara han de treballar la proposta amb l'Ajuntament, àrees i municipis i mentrestant Barcelona enmurallada com en l'edat mitjana???

#7 electra, Barcelona, 24/05/2020 - 10:35

des de que començat el virus la mentida asigut la norma de la Generalitat.

#6 arm, figueres, 24/05/2020 - 09:08

haguessin fet per provincies que era logic, ara els haurien de dir que ja volien regions sanitaris ja no es pot canviar, verges, torra, merixell budo, buch,el de treball, es lo meyns preparat que hi ha per gestionar problemes greus