Publicitat
Societat · 6 de Gener de 2021. 11:43h.

La Generalitat ignora els seus propis assessors científics

Només fa cas del Procicat

La Generalitat ignora els seus propis assessors científics

Una reunió del Procicat, en una imatge d'arxiu

La Generalitat ha ignorat el comitè d'experts científics que havien d'assessorar el Govern en la gestió del coronavirus i en l'actualitat només segueix les directrius que marca el Procicat. Això ha propiciat que alguns dels experts als quals el Govern sempre mencionava en l'inici de la pandèmia hagin considerat del tot insuficients les mesures per frenar la proliferació del patogen.

El físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Àlex Arenas, un dels membres del comitè d'experts del Govern, ha signat una carta en la qual recomana al Departament de Salut i a Educació "que retardi el reinici de l'activitat educativa, i estableixi un pla que reforci teleeducació i teletreball durant el temps necessari per a la reducció de la incidència".

Arenas ja va manifestar en una piulada dilluns passat que "les noves restriccions seran insuficients" i va titllar la gestió de Salut de "molt deficient". "La implantació de les mesures després de reis és ridícula, calen ara mateix, no heu après res. La gestió de Salut el darrer trimestre ha estat molt deficient. A les escoles, s'ha imposat la intransigència d'en Josep Bargalló. Així no anem bé" va escriure l'expert, que assessora el Govern en temes de covid.

arenas.jpg

Un dels membres del comitè d'experts de l'Executiu, l'epidemiòleg i investigador Oriol Mitjà, també ha signat la carta reclamant que s'aturi l'inici de l'activitat educativa i també s'ha mostrat molt crític amb les mesures de l'Executiu per aturar la proliferació del patogen.

Mitjà, dirigint-se al Govern, va escriure en una piulada que estava "avergonyit" per la gestió que s'estava fent. "Estem cansats, frustrats i avergonyits per la gestió de la Covid19. No només per les mesures d'avui, també per les vacunes, la rave, el Nadal, les residències, els antígens, ferrovial, i un llarguíssim etcètera. Us prego que deixeu que us ajudin experts externs" va escriure l'epidemiòleg dilluns passat.

2456-mitja.jpg

Mitjà ja ha criticat diverses vegades l'actuació de l'Executiu davant la pandèmia, en especial la del Departament de Salut, dirigit per la consellera Alba Vergés. El, juntament amb Jaume Padrós, Bonaventura Clotet, Antoni Trilla i Àlex Arenas configuren el Comitè d'experts.

El Procicat depèn del Departament d'Interior i està integrat per alts càrrecs de la Generalitat, majoritàriament de la conselleria de Miquel Sàmper. També hi ha membres dels departaments de Salut, Treball, Afers Socials i Família, Justícia i Presidència, entre altres àrees del Govern.

El comitè assessor científic es va constituir per prendre les decisions durant la pandèmia i la desescalada, però en aquesta última fase ja van perdre rellevància en la presa de decisions.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Sergi Sergio, Barcelona, 07/01/2021 - 14:49

Normal, el procicat es una banda de amiguetes y coleguitas de ERC.

#7 Doctor, Barcelona, 06/01/2021 - 20:52

Pues lo tienen muy fácil, si no les hacen caso en sus propuestas se presenta la dimisión, pues en caso contrario están avalando con su silencio las medidas que se toman. Lo malo es que en este país no dimite nadie, mejor estar calladito, que siempre te caerá algún regalito. Como se decía en la mili: el que pregunta cocina

#6 soloesmiopinion, Tabarnia, 06/01/2021 - 16:13

La terrible situación que vivimos en Catalunya con el Covid es culpa del Govern, debido a su negativa a poner a Pilar Rahola de máxima autoridad científica en la lucha contra la pandemia.

#5 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 06/01/2021 - 13:08

Los que gestionan la Generalitat ignoran muchísimas cosas. Lo que conocen muy bien es la situación de sus bolsillos y la forma de llenarlos.

#5.1 soloesmiopinion, Tabarnia, 06/01/2021 - 16:14

Bueno, es lo único que les importa. En ese aspecto lo están haciendo muy bien.

#4 Jacint, Viladecans, 06/01/2021 - 12:59

dado que no se puede demostrar donde has contraído el virus.
El 14-F tenemos una oportunidad de oro, si la desaprovechamos luego no vengáis con monsergas.