Publicitat
Societat · 27 de Març de 2012. 14:00h.

La Generalitat impulsarà el català a la justícia

Entre notaris, registradors i procuradors

La Generalitat impulsarà el català a la justícia

Imatge de la reunió

El Departament de Cultura, el Departament de Justícia i els col·legis professionals de notaris, registradors i procuradors han signat una addenda de col·laboració. L’addenda recull els respectius plans de treball 2012, amb tres objectius: millorar les competències lingüístiques, facilitar l’ús de la llengua catalana en la documentació i en la xarxa i utilitzar-la normalment en les tasques professionals.
 
Tant en el cas del Col·legi de Registradors de la Propietat com del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya es tracta d’una addenda als convenis marc signats el 13 de juliol i el 19 d’octubre del 2010, respectivament. Per la seva part, el Col·legi de Notaris va signar el conveni de col·laboració el 29 de juliol del 2011.
 
El document s’adapta al nou marc normatiu que regula l’Estatut d’autonomia de Catalunya, que en el seu article 50 estableix que “els poders públics han de protegir el català en tots els àmbits i sectors i n’han de fomentar l’ús, la difusió i el coneixement”.

Així mateix, respon a la necessitat de donar un impuls renovat a la normalització lingüística en aquest sector professional, que, segons la normativa, té com a llengua pròpia el català, d’ús normal i preferent.
 

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 funcionari de justicia, salou, 27/03/2012 - 21:02

El primer que hauria de fer els que els abvocats que representen a la Generalitat utilitzin sempre el Català no que graciès a ells com ha passat el Juici el celebri en castellà.No que malgrat que l jutge Catala, fiscal entenc perjectament el català
i abvocat de l'laltre part Català, abvocat

#4 Joan Cagoemtot, Barcelona, 27/03/2012 - 17:01

Aquetes alçades encar hem de tornar a fer programes sectorials de normalització lingüística?. És urgent que siguem independents i que deixem de llençar els diners. Quan el Mascarell era a l'oposició aquest programa no el volia fer.

#3 Jordi, Teià, 27/03/2012 - 16:06

Suposo que els de Ciutadanos/anas/ans/anes s'hi posaran al capdavant. Tant defensors del bilingüismo que son, és la seva oportunitat per defensar-lo! O és que només el defensen quan és a la inversa?

#3.1 -emilio, a, 27/03/2012 - 17:03

pues a dia de hoy notarios, jueces, fiscales, abogados y cualquier ciudadano tiene libertad total de usar el catalan en la Justicia, pero resulta que usando su libertad optan por el español. Eso sin duda es lo que mas os molesta.

#2 -emilio, a, 27/03/2012 - 15:36

que la Gneralitat impulse el catalan en la Justicia me suena igual de mal que cuando un Portero de Discoteca te "invita" a abandonar el local.

#1 Ania, Bcn, 27/03/2012 - 14:25

Per què? Si tots sabem que el català no serveix per a res. Només aguanta per les subvencions. No és gens pràctic i a la Catalunya real, al carrer al día día...tothom parla castellà...la llengua pròpia de la majoría de catalans.

#1.1 Marc, Barcelona, 27/03/2012 - 15:56

Tu la vergonya on la tens? El castellà deu ser la teva llengua real. Jo visc plenament en català i visc a Barcelona.