Publicitat
Societat · 22 de Maig de 2020. 20:08h.

La Generalitat nega les dades de morts a l'Estat

Fernando Simón: "No és trivial que no es pugui saber què passa a Catalunya"

La Generalitat nega les dades de morts a l'Estat

Toc d'atenció del Ministeri de Sanitat a la conselleria de Salut després que, per segon dia consecutiu, no es poguessin comptabilitzar les dades de coronavirus a Catalunya per "problemes de validació". El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha mostrat aquest divendres la seva "preocupació" pel fet que les dades de la conselleria de Salut no hagin pogut quedar recollides al balanç diari de l'Estat.

Simón ha apuntat que les xifres que estan arribant de la conselleria en els dos últims dies "requereixen una explicació més detallada perquè les dades tenen algunes incongruències". La cara visible del Govern espanyol en la lluita contra el coronavirus ha reconegut que "haurem d'estar molt pendents".

"És cert que les dades d'ahir al vespre, que podíem assumir que era un problema puntual, avui ens han preocupat" ha apuntat Simón. "Tant l'autoritat de Salut Pública de Catalunya com el Ministeri de Sanitat haurem d'estar molt pendents de què succeeix perquè no és trivial que no es pugui saber què passa a Catalunya" ha alertat. Simón ha apuntat que els hi consta que el problema de validació de les xifres estan "associades a una zona concreta".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#21 VRaptor, Alicante, 23/05/2020 - 11:08

Si hacemos un cálculo entre las personas que fueron a Perpignan y aplicamos el porcentaje de infectados y fallecidos en el rango de edades entre 40 y 79 años, que está entre el 10-12% creo que tendremos la cifra exacta, sumada a la que ha dado la Gene, de infectados y fallecidos en Cataluña. A Perpignan hay que adjudicarle un 11% (~675 ).

#20 un musclu, bcn, 23/05/2020 - 10:36

Jugada orientada a que se confine solo cataluña del resto de españa y asi marcar paquete demostrando que cataluña es una nazio. Al tiempo

#19 Flanagan, Tabarnia City, 23/05/2020 - 09:46

Yo le diría al señor Simón que no se meta en esos charcos,su jefe es un vendido y dirá a todo que si viniendo de la generalitat,se va a comer esas 600 muertes y no va a decir ni mu.

#18 Sarola, Castelldefels, 23/05/2020 - 06:47

La decadencia de la societat Catalana es evident, malgrat la seva retórica supremacista. Tot.hom sap que als catalans s'ens
escapen les Tortugues. Ho hem aconseguit , ¡ Som, una auténtica Maravella !.

#17 Sergi, bcn, 23/05/2020 - 05:44

Vergés ets una inútil, ni sumar saps.