Publicitat
Societat · 7 d'Abril de 2020. 19:22h.

La Generalitat no aconsegueix aturar les morts a residències

El balanç oficial ja superar les 900 víctimes

La Generalitat no aconsegueix aturar les morts a residències

El conseller de Treball i Afers Socials Chakir El Homrani ha reconegut aquest dimarts que les dades que ofereix la conselleria sobre els afectats "no estan actualitzades" i que tenen "marge d'error", fet pel qual no concorden en molts casos amb les xifres que donen els ajuntaments i algunes residències.

La Generalitat no ha aconseguit contenir el coronavirus a les residències, que es troben desbordades per l'afectació del patogen amb gairebé un miler de morts als centres. Segons dades oficials del Departament de Treball i Afers Socials, ja són 909 els residents que han mort per coronavirus i 1.736 els diagnosticats. A aquest fet se suma "el marge d'error", que ha reconegut el conseller en roda de premsa.

El conseller de Treball i Afers Socials, preguntat sobre la diferència en les dades d'infectats per Covid-19 que ofereix la conselleria, ha afirmat que "no les hem pogut actualitzar". "Les dades que informem diàriament sobre l'afectació del coronavirus a Catalunya a les residències és a partir de l'enquesta d'un treball que ens passa cada residència a tot el país. Si no estaven actualitzades, no les hem pogut actualitzar" ha apuntat.

El conseller ha assenyalat que tenen comptabilitzats 393 ancians residents que han estat traslladats a hospitals segons la informació facilitada per les residències, però ha recordat que "és un sistema que ja quan el vam presentar vam explicar que té un marge d'error perquè és la informació que ens arriba de cada residència cada dia"." Ara mateix és la informació que podem donar més enllà del marge d'error que hi pot haver" ha dit.

Homrani ha reconegut que fins al dilluns el 80% del total de residències catalanes havia aportat dades sobre la seva afectació per coronavirus, essent un 20% les residències que no l'han aportat. Aquest fet elevaria la xifra d'afectats per sobre de les dades que està oferint actualment la conselleria.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#12 Juan Jose García, Cunit, 08/04/2020 - 19:25

Una imputación de la Fiscalía a un miembro del Govern,y se arregala en doce horas.

#11 gurguri, barcelona, 08/04/2020 - 15:34

El problema de las Residencias viene de lejos, personal mal pagado y peor preparado.Públicas y Privadas, muchas las gestionan unas 400 los "amiguetes" del poder , otras Fondos Buitre.El virus nos enseña un problema escondido, que tiene que replantear en el futuro estos grandes negocios para algunos.

#10 gurguri, barcelona, 08/04/2020 - 12:56

La Generalitat pide gente joven para ayudar a las Residencias, dicen que se les proporcionaran equipos de protección.Muy poca gente responde.TORRA podría movilizar a sus valientes CDR, patriotas de pata negra para esta emergencia.

#9 Menjamela Grandi, Anapurna, 08/04/2020 - 08:18

Estos tipejos de la Degeneralidad no dan puntada sin hilo: con lo que se ahorren en pensiones ahora, se lo darán a los pagapensiones que no quieren trabajar recogiendo fruta. Disfruten lo votado.

#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 08/04/2020 - 00:52

https://twitter.com/hashtag/ManifestacionOnline8A?src=hashtag_click