Publicitat
Societat · 24 de Març de 2020. 15:46h.

La Generalitat no contempla "ara per ara" demanar l'ajut de l'Exèrcit

Barcelona, L’Hospitalet, Badalona, Sabadell, Barberà i Constantí han sol·licitat la col·laboració

El conseller d’Interior, Miquel Buch, en roda de premsa ha descartat demanar “ara per ara” ajuda a l’Exèrcit, malgrat matisar que ho faran en cas que sigui necessari. Per contra, diversos municipis catalans com Barcelona, L’Hospitalet, Badalona, Sabadell, Barberà o Constantí sí que ho han fet.

El periodista de l’ABC, Daniel Tercero, ha preguntat al conseller si “la Generalitat està satisfeta amb la tasca que ha emprès l'Exèrcit a Catalunya a propòsit de la crisi del coronavirus? Alguns ajuntaments catalans ja han demanat ajuda de l'Exèrcit per a determinades tasques (Barcelona, Badalona ...). ¿Arribats a punt d'avui, dimarts, s'ha plantejat la Conselleria d'Interior sol·licitar ajuda a l'Exèrcit perquè col·labori amb els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat o Protecció Civil o segueixen considerant que no cal?”.

Buch ha respost que “com a gestor de les emergències d’aquest país en funció de l’adversitat, en funció dels recursos que tens, sempre hi ha previst que en determinat moment s’hagi de demanar ajuda a externs”. “Però en aquest cas és el departament de Salut qui ens genera aquesta necessitat o no. Ara per ara no ens l’ha marcat, per tant ara per ara no contemplem aquesta necessitat”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 gurguri, barcelona, 25/03/2020 - 12:31

No quieren la ayuda del Ejercito.Una decisión miserable de un Govern mas miserable.

#11 Antonio, Barcelona, 25/03/2020 - 06:09

Algún día tendrán que pagar todo el daño que le están haciendo a la mayoría de la sociedad catalana.

#10 Luisnomeacuerdo , Cuenca, 24/03/2020 - 22:20

Este don pimpom gestiona la seguridad de la comunidad Autónoma de Cataluña?, el daño que está haciendo el pastelero loco.

#9 Fierecita, Montgat, 24/03/2020 - 21:07

Que te quede claro Chulo de discoteca, Tú no eres "gestor" de ningún país ni pedirás ayuda "externa" a nadie.
El ejército español entrará donde sea y cuándo se precise y si tú te colocas en medio procura que tus huesos no sean triturados por la cadena de un tanque... pero no, las ratas cuándo huyen corren mas que los perros.

#8 pepe, andorra, 24/03/2020 - 19:57

es un detalle q les den cancha en la prensa a estos señores, pero lo q puedan decir o pensar ahora mismo, no tiene ningún valor ni le importa a nadie. Este señor no manda nada ni pinta nada, asi q ni siquiera entiendo pq es noticia lo q diga. A ver si algún superior intelectual de esos progres o separatas me lo puede explicar.......

#8.1 Alejandro, Villadecans, 25/03/2020 - 08:06

Si que es importante saber como piensan y como actuan, a ver si abren los ojos los que votan a estos inutiles