Publicitat
Societat · 23 d'Abril de 2020. 21:41h.

La Generalitat no dóna dades de morts desglossades per residències

La consellera de Salut afirma que "tenim situacions molt complexes"

La Generalitat no dóna les dades de morts per Covid-19 desglossades en funció de les residències. La consellera de Salut, Alba Vergés, preguntada sobre per què "no donen les dades desglossades per centres" ha afirmat que "tenim situacions molt complexes, no és qüestió d'anar dient les dades i la mortalitat i afegir encara més pressió a aquestes residències que ho estan fent tot".

"Residències són més de 1.000 residències, 1.073 residències de gent gran que tenim al país, més totes les residències de discapacitats intel·lectuals i físics. Són moltíssimes, amb moltes entitats gestores diferents, per tant hem intentat esforçar-nos molt per fer una recollida d'informació acurada i també per dotar-nos d'aquesta eina a través de les funeràries. Són moltes residències que ho estan passant malament" ha apuntat la consellera.

"Les residències estan fent tot l'esforç possible, les persones que hi treballen no és que hi treballin ara, sinó que les cuiden sempre, perquè són residents allà, és el seu domicili. Us podeu imaginar el complicat que és portar aquesta situació. Tenim situacions molt complexes, no és qüestió d'anar dient les dades i la mortalitat i afegir encara més pressió a aquestes residències que ho estan fent tot, la majoria d'elles amb un esforç -jo diria que sobrehumà- per poder portar aquesta situació emocionalment el millor possible" ha dit.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat