Publicitat
Societat · 11 de Maig de 2013. 20:09h.

La Generalitat no envia ningú per recordar els catalans morts als camps nazis

Homenatge a l'escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella, que es va passar quasi cinc anys a Mauthausen

La Generalitat no envia ningú per recordar els catalans morts als camps nazis

Un alumna de Manresa, durant l'homenatge a Amat-Piniella

El Memorial Democràtica, que depèn de Departament de Governació, no ha enviat ningú a l'homenatge enguanya als catalans morts als camps nazis, que se celebra cada any a l'antic camp de concentració de Mauthausen (Àustria) en el marc dels actes de commemoració del 68è aniversari del seu alliberament.

Els únic representants polítics han estat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet (CiU) i la d'infància i joventut de Santa Coloma de Gramenet, Laia Tordera (PSC). A la delegació catalana hi ha alumnes dels instituts Lluís de Peguera i Pius Font i Quer, de la capital del Bages,i Ramon Berenguer IV, de Santa Coloma.

El viatge, organitzat per l'Amical de Mauthausen, ha retut homenatge a l'estació de Mauthausen als més de 8.000 republicans que van arribar a aquesta estació de tren, amb clavells vermells, en un acte al que ha assistit l'alcalde de la localitat, Thomas Punkenhofer, i el regidor de Cultura.

Posteriorment s'ha col·locat una placa, a càrrec de l'Ajuntament, de tots els manresans que van morir a Gusen, un camp auxiliar de Mauthausen. El Govern, tanmateix, no hi ha enviat cap representant oficial.

L'anterior director del Memorial Democràtic, Joan Auladell, havia assistit als actes l'any 2011, però la Generalitat no ha estat representada enguany ni per la consellera de Governació, Joana Ortega, ni pel seu successor, l'advocat Jordi Palou Loverdos. L'aleshores conseller Joan Saura també hi va assistir l'any 2010.

L\'alcalde de Mauthausen, al mig, amb els regidors catalans, a l\'esquerra

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 pep, manresa, 12/05/2013 - 12:42

Però com vols que hi enviïn ningú si fa 48 hores que el govern CiUnista van enviar la presidenta del Parlament a una commemoració catalana dels camps de concentració i els sionistes de El Mundo l'han posada de volta i mitja... ho podeu comprobar en aquesta màteixa pàgina de l'e-Notícies.

#9 lluís, gusen, 12/05/2013 - 11:55

Crec que el 2012 hi va anar en Jordi Palou...

#8 marc medina, barcelona, 12/05/2013 - 08:36

No sigueu dolents. Ho han fet per estalviar. No hi ha diners per pagar un vol al Director del Memorial Democràtic.

#8.1 J. A. Canales, Ripollet, 12/05/2013 - 20:26

Jo sóc dolenta i he pensat que aquestes persones ja NO voten malauradament. Perquè per la CCMA si que hi ha calerons amb l (no confondre amb n i sense r).

#7 de oasis a charca, bcn, 12/05/2013 - 01:02

Entre bomberos no nos vamos a pisar la manguera

#6 Casper, Bcn, 12/05/2013 - 00:45

¿Cómo van a ir Nazis a conmemorar nada en un campo de concentración?. Es la mejor prueba de la condición nazi del nazionalismo catalán.