Publicitat
Societat · 27 de Març de 2020. 20:43h.

La Generalitat no pot endurir el confinament de la Conca d'Òdena

Un jutge recorda que l'Estat és "l'autoritat competent"

La Generalitat no pot endurir el confinament de la Conca d'Òdena

El Jutjat del Contenciós-Administratiu 4 de Barcelona ha rebutjat la resolució de la Generalitat per confinar la Conca d'Òdena perquè l'Estat és "l'autoritat competent" d'ençà de l'estat d'alarma i ha recordat que endurir les condicions del confinament "no és competència" de la Generalitat, sinó que és l'administració central qui ho ha de valorar. El Jutge apunta que el Govern espanyol ja ha autoritzat prorrogar dues setmanes més el confinament de la Conca d'Òdena però recalca que aquest és el competent durant l'estat d'alarma.

El magistrat recorda en la resolució que les competències per prorrogar, ampliar o endurir el confinament corresponen a l'Estat després del decret que va aprovar el Govern espanyol que desenvolupa l'estat d'alarma per combatre el coronavirus. "El ministre de Sanitat queda habilitat per dictar les ordres, resolucions, disposicions i instruccions interpretatives que, dins del seu àmbit d'actuació com a autoritat delegada, siguin necessaris per garantir la prestació de tots els serveis, ordinaris o extraordinaris" estableix la resolució.

El magistrat no entra a valorar les mesures d'enduriment a la Conca d'Òdena proposades pel Govern de la Generalitat, ja que, en tot cas, seria "objecte d'anàlisi per part del Ministeri corresponent". "Les mesures sanitàries proposades a la Resolució de 25 de març, que se cita i adjunta a la sol·licitud de la Generalitat, hauran de ser, si és el cas, objecte d'anàlisi pel Ministeri corresponent, sense que sigui procedent cap pronunciament per part d'aquest jutjador, en virtut del decret d'alarma" apunta el jutge.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Josep Maria, Lleida, 27/03/2020 - 23:49

A veure, tant se'ls en fot munyar un cop d'estat, fotre a mig pais en contra de l'altre i ara no tenen collons de tancar 4 pobles per lo que diu un jutge.
Tant aviat es passen la llei pel forro com en fan cas.

#3 catafracto, Barcelona, 27/03/2020 - 21:28

Otra bofetada... Y van... No tienen remedio los tractorios.

#2 HEU BEGUT OLI, Veneçuela, 27/03/2020 - 21:24

Conociendo a españoles y/o catalanes, cuando acabe todos esto, es decir, miles y miles de muertos, 40% de Paro, etc, etc, etc, en España ganarán por goleada PSOE + PODEMOS y en Catalunya los Separatistas sacarán el 70% votos

no os lo creéis?

que hablamos de Españoles y/o Catalanes !

PRÓXIMA ESTACIÓN: VENEZUELA (PARA T-O-D-O-S)

#2.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/03/2020 - 23:14

No me atrevo a contradecirle, visto el panorama, pero sí tengo la esperanza de que la crisis se lleve por delante tanto al gobierno sociocomunista como al separatista. Lo creo posible por una razón: quien más quien menos tendrá un muerto en la familia o cerca, y cuando te matan gente sueles despertar. Si ni con esas: sí, Venezuela.

#1 A REZAR, INCOMPETENCIA TOTAL, 27/03/2020 - 21:21

SOCIAL-COMUNISTAS (apoyados en la investidura por Separatistas) "en Madrid"

y SEPARATISTAS en Catalunya

a rezar, chavales! (aunque no seáis creyentes)