Publicitat
Societat · 22 de Juliol de 2021. 18:22h.

La Generalitat només ha construït 36 pisos de protecció oficial

Un diputat dels Comuns recorda que l'Ajuntament de Barcelona n'ha promogut 2.300

La Generalitat només ha construït 36 pisos de protecció oficial

Calvet, en una foto d'arxiu

El diputat dels Comuns Marc Parés ha denunciat al Parlament que la Generalitat només ha construït 36 pisos de protecció oficial i contraposés aquesta dada amb els 2.300 que ha promogut l'Ajuntament de Barcelona.

Parés ho ha dit en una interpel·lació al Govern sobre les polítiques urbanes de recuperació social i ambiental en barris vulnerables després que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, reivindiqués que "l'Incasòl com a execució de projectes ha estat un gestor d'habitatges que ha impulsat programes que han intervingut en moltíssims barris a Catalunya".

Vilagrà també ha destacat que "hi ha hagut fins i tot la substitució de més de 8.500 habitatges que estaven en una situació de degradació important". "Per altra banda, evidentment, és important la mobilització de sòl públic per fer que efectivament hi hagi habitatge disponible i, en aquest sentit, l'Incasòl, col·laborant amb els ajuntaments, fa la mobilització d'aquestes promocions d'habitatge i té destinat a lloguer assequible i s'ha de materialitzar en els propers quatre anys, perquè efectivament l'oferta i la demanda casin", ha afegit.

El diputat Marc Parés li ha replicat que "vostè diu que porten fent coses, nosaltres creiem que no tantes" i ha subratllat que "l'Incasòl ara mateix està promovent 36 habitatges per tot Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona 2.300". "Per tant, la intensitat de l'actuació creiem que podria ser molt més alta, i això l'hi reclamem", ha conclòs.

pares.jpg

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Facholin, Barcelona, 23/07/2021 - 00:15

Estan ocupados en llegar al espacio. Jajajajajaja...