Publicitat
Societat · 1 de Març de 2012. 18:04h.

La Generalitat paga el 85% del cost d'un curs universitari

"On hi ha més inversió en el sistema universitari de l'Estat espanyol és a Andalusia, i estan a la cua", ha dit Castellà

La Generalitat paga el 85% del cost d'un curs universitari

Antoni Castellà, en una imatge d'arxiu

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, ha assegurat que "la Generalitat paga el 85% del cost d'un curs universitari". "No podem separar la docència de la investigació en un sistema universitari públic com el nostre", ha afegit.

Castellà també ha recordat que "a Catalunya estem produint el 3% de tota la recerca científica que es produeix a Europa" i que "en el terreny universitari, Catalunya és un oasi dins de l'Estat espanyol".

A més, ha explicat que "el sistema podria ser molt millor i molt sostenible si anéssim del 15 al 20% de l'aportació a través de les taxes. Això ens permetria fer un bon sistema de beques".

Segons Castellà, "ara es pagaran els professors associats per les hores de docència que fan. Abans no es feia així". "Un professor titular té 8 hores de docència i 32 hores d'investigació. És veritat que hi ha abús, però és difícil controlar els resultats", ha afegit.

D'altra banda, ha comentat que "tenim tres universitats entre els primers llocs del sistema universitari espanyol". "Hem de buscar la racionalitat del sistema, amb el nombre de carreres, i amb la sort que tota la generació de la transició es jubila en els propers deu anys per poder renovar tot el sistema. [...] Acabarem amb aquells professors que abusen", ha explicat.

"On hi ha més inversió en el sistema universitari de l'Estat espanyol és a Andalusia, i estan a la cua del rànquing de qualitat", ha afegit abans de dir que a Catalunya "l'increment d'ingressos ens han permès crear, per primera vegada, el fons de beques i hi ha 1.500 estudiants que no tenien beca i que ara la tenen". 

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 jajajjaaaaaaa, barcelona, 02/03/2012 - 11:20

el SR Castella hauria d´haver dimitit fa temps...forma part d´un partit extremadament corrupte...

#2 Maria Prat, Girona, 01/03/2012 - 22:50

Al Sr. Castellà li convindria una cura d'humiltat en lloc de despreciar andalusia, . Amb la tradició i el pes dempgràfic de catalunya, tenir tres universitats entre les primeres d'Espanya és d'esperar. Però la distància amb regions sense tradició universitària s'escurça. i aviat ens atraparan.