Publicitat
Societat · 6 d'Abril de 2020. 21:02h.

La Generalitat permet endur-se els avis sense fer els tests

Prop de 270 famílies ja ho han sol·licitat

La Generalitat permet endur-se els avis sense fer els tests

Chakir El Homrani

La gent gran podrà abandonar les residències per anar a casa dels seus familiars sense necessitat de fer-se la prova per Covid-19. El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, ha informat en roda de premsa aquest dilluns que “hem tingut per ara la petició de 269 famílies”, però no ha sabut detallar quantes d'aquestes ja han pogut treure els avis dels centres.

El Homrani ha afirmat que els tests són una “prioritat”, però que es realitzaran “a mesura que vagin arribant i que es puguin posar a disposició de les residències i dels usuaris”. El conseller també ha explicat que la gent gran de les residències estant sent traslladades a “altres espais” per separar els residents afectats de coronavirus d'aquells que no presenten símptomes.

“Traslladem persones de molta edat, mitjana de 84 anys, 90% amb patologies prèvies o pluripatologies i amb grans nivells de dependència”, ha assenyalat El Homrani. Segons l’últim balanç, 702 avis han mort per Covid-19, hi ha més de 1.600 diagnosticats, 283 hospitalitzats i 216 residències afectades.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#4 Neferu, Barcelona, 07/04/2020 - 12:16

Hay que reconocer que aunque son unos miserables ineptos, saben muy bien sacudirse las responsabilidades que , es lo que pretenden con esta medida en la que todo la responsabilidad recae en las familias que acabarán infectadas si Dios no lo remedia.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 07/04/2020 - 01:25

Perque no se´ls hi morin a ells.

Com si no els conegues.