Publicitat
Societat · 10 de Juliol de 2019. 18:53h.

La Generalitat provoca un efecte crida

L’arribada de menas es multiplica per deu en quatre anys

La Generalitat provoca un efecte crida

Menas, a l'església Santa Anna de Barcelona

Catalunya ha multiplicat per deu l’arribada de menors immigrants no acompanyats en els últims quatre anys, segons ha revelat aquest dimecres el president de la Generalitat, Quim Torra, davant una pregunta de Catalunya en Comú durant la sessió de control al Govern.

“L’any 2015 van arribar 377 menors migrants. Fins al maig del 2019 han arribat 1.060 nois i noies, només fins al maig, però l’any passat van arribar 3.600 menors. És a dir, hem multiplicat per deu l’arribada d’aquestes persones”, ha afirmat Torra. També ha detallat que el Govern ha multiplicat per set els recursos econòmics de la DGAIA, passant d’onze milions al 2016 fins als gairebé 72 milions.

El president català també ha indicat que s’han creat 3.600 places per als menas en 150 centres i s’estan impulsant polítiques de “noves oportunitats”. “Hem de pensar en el futur de tots aquests joves que deixaran de ser menors i que els volem integrats al país –es clar que sí–, treballant i amb una vida digna”, ha afirmat Torra.

De la seva banda, la portaveu dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha reclamat al Govern més recursos materials, econòmics i humans perquè “són insuficients” i “estan arribant de manera descoordinada”. També li ha demanat que actuï contra els “atacs xenòfobs” als centres d’acollida.

“La primera cosa que hem de fer és no anar improvisant i, sobretot, pensar que aquests casos no són atacs aïllats, sinó que es donen en un context generalitzat de profundes desigualtats” per evitar “donar ales a l’extrema dreta”, ha indicat Albiach.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#12 Capit@n España, The broquil is over, 11/07/2019 - 11:26

Ahora comprendo porqué Puchi le puso a su partido el nombre de "La Crida"...jajajaja.. Así que era esto el arma secreta que nos tenia preparada....

#12.1 Exacte, Chez Titole, 11/07/2019 - 11:54

Un nom molt ben trobat, la crida es correspon a l'objectiu final, tots cap aqui i qu'es fotin els que ens voten. Molt encertat.

#11 La deriva cap a l'extinció, Chez Titole, 11/07/2019 - 10:03

Que no heu vist el cartell de les festes de la Mercè?, que no veieu el que ens està passant amb la "feina" destructiva dels nostres polítics?, que no copseu els eslogans antis feixistes (?) parlant de xenobòbia" quan algú gosa dir alguna cosa en contra d'aquest desgavell?, doncs obriu els ulls perque ells cada cop s'apropen més a l'objectiu

#10 Josep, Lleida, 11/07/2019 - 09:12

72 millons per aquestos, mentre els nostres pares i padrins, no tenen recursos ni assistencies dignes.
VERGONYA !!!!!!

#9 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 11/07/2019 - 05:54

Los kapos de las generalitats, con tal de robar con impunidad, estan dispuestos a destruirlo todo. Es una realidad.
El rey de Marruecos los debe de untar por detras alguien lo duda?. Hasta el coseller de Familia trabajo e inmigracion es marroqui, .......para darles la bienvenida y que no les falte de nada.

#8 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 10/07/2019 - 22:07

Igual deberían alojarlos en la Cerdaña, lo digo por aquello de que no se contaminen con los castellanohablantes de las zonas metropolitanas que taaaanto daño hacen al catalán, como hace tan bien en explicarnos el órgano de propaganda del integrismo catalanista