Publicitat
Societat · 29 de Març de 2020. 18:21h.

La Generalitat reclama una renda universal, però no la posarà en marxa

El Govern no ha fet cap estudi del què costaria o d’on sortirien els ingressos

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha proposat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, una renda de ciutadania en la conferència de presidents com ja va anunciar en la seva compareixença d’ahir a TV3.

El Govern català, tanmateix, no es planteja posar-la en marxa amb els seus propis recursos si l’Estat no ho fa. Preguntada en roda de premsa “d’on creu que haurien de sortir els ingressos”, si “havien fet alguna estimació del que costaria” o si “la posarà en marxa la Generalitat” en el cas que l’Estat no ho faci, la portaveu del Govern no ha contestat.

Budó ha insistit en que “cal garantir els recursos de les famílies”, que s’han de millorar les condicions dels “treballadors que tinguin els sous més baixos” o millorar “les prestacions dels autònoms”, però no ha contestat a cap de les tres qüestions demanades.

Quim Torra, durant la conferència de presidents autonòmics (foto: Govern)
Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Fierecita, Montgat, 30/03/2020 - 13:25

Yo alucino con estos jilijollas.
"reclamar una renda universal" vale ¿quién paga?
(...se creen que la pasta sale de un manantial, o algo así)

#9 Coque, El Centro de Tabarnia, 30/03/2020 - 08:10

Nadie promete más que aquel que no tiene intención de cumplir

#7 luis, barcelona, 29/03/2020 - 19:43

Y si fuera posible el 3%. ¿Se aclararían?

#6 joan, MANRESA, 29/03/2020 - 19:37

Estem ya cansats de la mateixa canço,d'uns i d'altres,que si renda minima.., que si universal..,i qui tindrá la gran sort de gaudir d'ella...??? Volen que els i expliquem..???Amb sort ,uns la tindran per que els i toca...,pro un 90%,anirá alos "vividores del sistema".Entenen.oi..??Pro als pensionistas ni un E/.FORA EL I.R.P.F. DE LA PENSIO..!!

#5 Nitato, Navarcles, 29/03/2020 - 19:31

Jo se d'on treuràn els calés. A part dels 15 impostos propis n'inventaràn algún altre. Tot menys retallar en subencions, embaxaides, i merdes con la nova història.