Publicitat
Societat · 21 d'Abril de 2020. 19:01h.

La Generalitat rep una desena d'avions amb material sanitari

Torra demanava el tancament dels aeroports a l'inici de la pandèmia

Una desena d'avions amb material i equips de protecció individual han arribat a Catalunya des de l'inici de la pandèmia, segons ha informat aquest dimarts la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa. També ha informat que “ha arribat més de 27 milions de productes”, entre els quals s'inclouen els enviaments del Ministeri de Sanitat i les “compres extraordinàries” de la Generalitat.

Vergés ha dit que la quantitat de material és “enorme”. “Hem passat d'unes 650.000 unitats que veníem gastant abans de la crisi a multiplicar per més de deu aquesta quantitat que gastem per setmana”, ha explicat la consellera de Salut.

Els equips de protecció individuals per a hospitals, residències i centres sociosanitaris han arribat en avió, malgrat que el president de la Generaliat, Quim Torra, ja va demanar el mateix dia que es va anunciar l'estat d'alarma -13 de març- el tancament dels aeroports.

Torra va reiterar aquesta petició el 15 de març en una compareixença institucional al Palau de la Generalitat, on va afirmar que “Catalunya necessita el tancament d'aeroports, ports i trens d'alta velocitat”. El president català ho va tornar a sol·licitar en una entrevista a Catalunya Ràdio, el 20 de març, on va demanar a l'Exèrcit que “es planti a la pista de l'aeroport”.

“Si l'Exèrcit vol venir a Catalunya i ens vol ajudar, que es planti a la pista de l'aeroport i eviti que aterrin els avions”, seguint l'exemple del que es va fer a Guayaquil, la segona ciutat de l'Equador, on diversos vehicles es van estacionar a la pista d'aterratge per evitar l'arribada d'avions.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Rius espanyolista, Bcn, 21/04/2020 - 21:45

Quina estupidesa de crònica! El President va demanar suspendre els vols de passatgers, no pas les mercaderies.

#3.1 Alejandro, Villadecans, 22/04/2020 - 07:48

Claro por eso dijo de poner vehiculos en las pistas, porque los de mercancias no aterrizan en pistas

#2 jvcs, barcelona, 21/04/2020 - 21:17

Ha llegado más de 27 millones de productos ...dice con cachondeo y mofa , baste ir por farmacies y nada de nada magia borrás la del armani.
El cinismo de vergés es compite entre mil gillipollas toda una cultura de energumenos enchufados , que nos cuestan un egg mantener tanto sinverguenza.
Espera electoral para recortar y mandarlos al paro !